Nieuwegein & IJsselstein

Selecteer Pagina

Wijkbus Vreeswijk breidt uit met tweede bus wegens succes

Wijkbus Vreeswijk breidt uit met tweede bus wegens succes

Productie: Mila Klaver

De Wijkbus Vreeswijk is vanaf maandag 15 april vaker gaan rijden. Er wordt een tweede bus ingezet waardoor bewoners van Vreeswijk en Fokkesteeg elke 15 minuten van en naar Nieuwegein City kunnen reizen.

De bus startte in december 2021 als een proef van twee jaar. In december 2023 is het definitief opgenomen in vervoersaanbod. Het is een samenwerking tussen de provincie Utrecht, vervoerbedrijf Qbuzz, Vrijwilligershuis Nieuwegein en de gemeente Nieuwegein.

Hieronder gaat Mila Klaver in gesprek met wethouder Ellie Eggengoor over de Wijkbus Vreeswijk en het succes erachter.

Over de auteur

Mila Klaver

Mila Klaver (2004) is van jongs af aan bezig met het neerzetten van gedachten, ideeën en meningen op papier. Momenteel studeert ze journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In 2022 heeft ze haar diploma gehaald op het Carolus Clusius College in Zwolle. Datzelfde jaar won ze het tv-programma Op Weg Naar Het Lagerhuis met haar zelfgeschreven speech over het taboe op depressie onder jongeren. In de journalistiek focust ze zich op soortgelijke maatschappelijke kwesties, met als doel jongeren meer te betrekken bij het nieuws. Ze maakt zowel nieuws- als videoberichten over wat er gaande is in Nieuwegein en IJsselstein, in de hoop mensen te betrekken bij wat voor hen belangrijk is.