Roze Kracht: Oktober, de Maand van Borstkanker Bewustwording

Roze Kracht: Oktober, de Maand van Borstkanker Bewustwording

Oktober is de maand die in het teken staat voor borstkanker. Deze maand is bedoeld om aandacht te vragen voor borstkanker. Een organisatie die zich inzet voor personen met borstkanker is cancer connect, bij ons in de uitzending was dan ook een lid van Cancer Connect, Lilian Roodenrijs. Tijdens deze maand worden verschillende thema’s rondom borstkanker belicht. Hieronder staan de meeste uitgelicht.

Bewustwording Vergroten: Het belangrijkste doel van deze maand is om het bewustzijn over borstkanker te vergroten. Dit omvat het informeren van mensen over de risicofactoren, symptomen en het belang van vroege opsporing en screening.

Fundraising: Tijdens de maand worden talloze evenementen en activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor borstkankeronderzoek, voorlichtingen en ondersteuning van patiënten. Dit kan variëren van charity runs en wandelingen tot veilingen en donatiecampagnes.

Onderzoek en Innovatie: De fondsen die worden ingezameld tijdens de Borstkankermaand dragen bij aan onderzoek naar de oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van borstkanker. Het heeft geleid tot belangrijke doorbraken in de medische wetenschap.

Ondersteuning voor Getroffenen: De Borstkankermaand biedt ook een gelegenheid om mensen die zijn getroffen door borstkanker te ondersteunen en aan te moedigen. Dit omvat patiënten, overlevenden en hun families.

Vroege Opsporing: Het benadrukken van het belang van vroege opsporing is een cruciaal onderdeel van de Borstkankermaand. Regelmatige zelfborstonderzoeken en mammografieën zijn essentieel om borstkanker in een vroeg stadium te ontdekken, wanneer behandelingen doorgaans effectiever zijn.

De Rol van Cancer Connect

De Cancer Connect spelen biedt een speciale rol voor borstkanker in de Borstkankermaand en gedurende het hele jaar. Ze bieden voorlichting, ondersteuning, en begeleiding aan mensen die getroffen zijn door borstkanker. Dit omvat het verstrekken van informatie over de ziekte, het organiseren van steungroepen en counseling voor zowel patiënten als hun families. Verder hebben ze een actieve rol in het werven van fondsen voor borstkankeronderzoek en het financieel ondersteunen van patiënten in nood. Ze werken samen met ziekenhuizen en andere instanties om de kwaliteit van medische zorg en behandeling te verbeteren.

Wil je nog meer weten over wat een organisatie als Cancer Connect precies doet en het persoonlijke verhaal van Lilian Roodenrijs? Bekijk hieronder een stuk uit onze talkshow van donderdag 12 oktober.

Over de auteur

Anne-Fleur Berkel

Fleur(2005) woont in een klein dorpje genaamd Achterberg. Fleur is erg creatief en haar hobby’s zijn dan ook in deze hoek. Haar hobby’s zijn schilderen, tekenen, dansen, koken en bakken. Ook is ze erg muzikaal en bespeelt zij de bas gitaar. De reden waarom Fleur gekozen heeft voor journalistiek is omdat zij zoals eerder genoemd erg creatief is en er van houdt om te presenteren. Later wilt zij graag voor de camera staan om nieuwspresentatrice te worden. Ook lijkt het haar wellicht wel wat om in de richting van de politiek te gaan.