Samen oogsten, koken en eten bij ATV Utrecht-Zuid

Samen oogsten, koken en eten bij ATV Utrecht-Zuid

Foto door: Cato Arends

Lunetten – Samen oogsten, koken en eten is een initiatief van Karin Kapinga. Op deze dag komen verschillende tuiniers van ATV Utrecht zuid samen om met hun eigen geoogste groenten en fruit gerechten te bereiden voor elkaar. 

Karin (60) is al 11 jaar actief bij de tuinen van ATV Utrecht-zuid en organiseert elk jaar verschillende evenementen. Dit jaar op 25 september kan ‘Samen oogsten, koken en eten’ eindelijk weer van start gaan.

Omdat je soms niet de ruimte hebt om alles in eigen tuin te kweken, worden er ook veel groentes en fruit onderling uitgewisseld. Ook kunnen niet alle benodigde producten voor het koken uit eigen tuin komen. Daarom mogen producten zoals kaas en vlees meegenomen worden. ‘Een beetje van jezelf en een beetje van de Lidl’ aldus Karin Kapinga. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken heeft Karin via ATV een mail gestuurd naar alle tuiniers. Ook werd het in de nieuws brief van ATV geplaatst.

ATV is een groot park met 157 tuinen, maar niet iedereen doet mee met ‘Samen oogsten, koken en eten’. Er zijn 10 tot 15 tuiniers die zich regelmatig aansluiten bij dit soort activiteiten. ‘Niet iedereen doet mee en iedereen staat ook vrij in die keuze, maar iedereen is welkom’ vertelt Karin.

Natuurlijk hebben met de corona-crisis allerlei activiteiten stil gelegen. Maar nu kan alles eindelijk weer opstarten. Iedereen is nog wel een voorzichtig wat betreft corona en de daarbij behorende maatregelen. Dus de opkomst zal nog niet als vanouds zijn.

Naast samen oogsten, koken en eten organiseert Karin ook andere activiteiten. Zo organiseert ze bijvoorbeeld in de winter tappas avonden, waarbij iedereen kleine gerechtjes mag bereiden om ze vervolgens gezamenlijk op te eten. ‘Ik heb er in ieder geval veel zin in’ geeft Karin aan.

Verslaggever Cato Arends neemt een interview af met Karin Kapinga:

Over de auteur

Pepijn van der Putten

Pepijn van der Putten (1997) probeert een objectief licht te schijnen op de wereld. Zijn interesses reiken wijd van het faillissement van de plaatselijke bakker tot geopolitieke problemen die zich voordoen in de Zuid Chinese zee. Dit was voor hem een goede reden om zich te wenden tot de studie journalistiek. Pepijn heeft veel ervaring op het grafische vlak en weet zich een weg te banen door alle Adobe programma’s. Het netwerk van Pepijn is breed en hij hoopt dit verder uit te kunnen bereiden om uiteindelijk zijn werk en ervaring te verzilveren. Hij hoopt in de toekomst werk te kunnen gaan verrichten als buitenland correspondent.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.