Gast: Frank van Leeuwen

Gast: Frank van Leeuwen

Bron: Femke Hoogland

De verkiezingen komen eraan, wat betekent dat het debatseizoen in volle gang is. Zo ook bij de Universiteit Tilburg waar op maandagavond 6 november, de zaal langzaam vol loopt, terwijl de sprekers van verschillende politieke partijen zich aan het voorbereiden zijn op het debat.

Zo ook Frank van Leeuwen, die debatleider van deze avond was. Frank van Leeuwen staat bekend als een van de presentatoren van Goedemorgen Nederland en als politiek redacteur van WNL. Frank van Leeuwen was geboren op 12 juli 1995 in Weert en opgegroeid in het Brabantse Budel-Schoot. Al vroeg in zijn jeugd werd zijn politieke interesse aangewakkerd. Met zijn vader, die ooit gemeenteraadslid, werden politieke discussies aan de keukentafel met regelmaat besproken. Zo sloeg hij langzaam maar de weg op naar de politieke journalistiek. Hij begon met zijn studie Bestuurskunde en Public Governance aan Tilburg University, de school waar hij nu weer terug was om het debat te leiden. Nadat hij was afgestudeerd betrad hij het politieke toneel via het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en vond hij zijn weg naar Omroep WNL, waar hij als presentator van de show Goedemorgen Nederland en als politiek redacteur te werk ging.

In deze uitzending deelt hij zijn ervaring als debatleider bij STEM! aan de universiteit van Tilburg. Hij bespreekt de uitdagingen waarmee hedendaagse studenten worden geconfronteerd en bespreekt de plannen van politieke partijen om deze kwesties aan te pakken. Daarnaast deelt hij een tips uit voor kiezers, namelijk maak gebruik van kieswijzers en selecteer daaruit de 3-5 partijen die het meest resoneren met je overtuigingen. Vervolgens raadt hij aan om je te verdiepen in deze partijen, waarmee je een weloverwogen politieke keuze kan maken aankomende verkiezingen.

Ben je hiernaar benieuwd? Kijk dan naar het fragment hieronder.

Over de auteur

Femke Hoogland

Hi, mijn naam is Femke! Schrijven is een grote passie van mij. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om gehoord te worden en ik wil mijn verhalen gebruiken om de verhalen van anderen te vertellen en hun stem te versterken. Liefst wil ik daar later mee doorgaan, of het nu in de journalistiek of filmindustrie is!