Isabelle Buhre: politicoloog ‘Het autoritarisme krijgt een andere vorm in onze tijd, door technocratie’

Isabelle Buhre: politicoloog ‘Het autoritarisme krijgt een andere vorm in onze tijd, door technocratie’

Isabelle Buhre is een Politicoloog en latinist. Ze is 34 jaar en komt uit Amersfoort. Vandaag is ze te gast in de dictators podcast waar ze haar kennis over dit onderwerp deelt.

Buhre is deskundig op het gebied van Verder is ze deskundig op het gebied van Latijnse taalkunde, Renaissance, Neolatijn, (Nederlandse) vroegmoderne geschiedenis. Maar vooral belangrijk voor de podcast: Politiek: geopolitiek, internationale betrekkingen, politieke filosofie. We hebben het met Buhre dan ook over de politieke kijk op dictators.

Buhre: “Als je aan een dictator denkt denk je al vaak aan het stereotypische beeld van een man die heerst. Maar de andere verschijningsvorm is ook heel interessant. Als je kijkt naar grote organisaties bijvoorbeeld die op de macht werken en dat daar de macht niet altijd goed verdeeld wordt”.

Verder heeft Buhre gestudeerd aan de ‘London school of economics an political science’. Dit deed ze in 2012 en later heeft ze nog de vertalersvakschool gedaan. Ze heeft als vertaler gewerkt, als publieke spreker en als onderzoeksassistent.

Over de auteur