Thomas Martinelli over drugsstrategie die Nederland niet heeft

Thomas Martinelli over drugsstrategie die Nederland niet heeft

Foto: Brandon Giesbrecht

AMSTERDAM – Internationale bestuurders pleiten voor regulering van harddrugs, vanwege de ineffectiviteit van de ‘war on drugs’. Tegelijkertijd floreert op Telegram een levendige drugshandel, waarbij het platform weinig ingrijpt. Hoewel dit gemak biedt voor drugskopers, brengt het ook risico’s met zich mee vanwege oplichting.

Deskundigen zoals Rolf van Wegberg zien een verschuiving van de drugshandel van het dark web naar Telegram vanwege het gemak en de snelheid van transacties, ondanks de risico’s voor gebruikers. Dit roept vragen op over de effectiviteit van de huidige aanpak van drugshandel, terwijl landen zoals Portugal positieve resultaten hebben gezien door drugs te decriminaliseren en te focussen op preventie en behandeling in plaats van strafrechtelijke vervolging. Dit gedogen van het gebruik heeft Nederland ook, met de harm-reduction pijler is het voor gebruikers en verslaafde van drug gemakkelijker om hulp te zoeken.

Thomas Martinelli benadrukt het belang van een gecoördineerde internationale aanpak en regulering om de drugshandel effectief aan te pakken en de gezondheidsrisico’s te verminderen, vergelijkbaar met het model van België en Portugal.

In onze talkshow van 21 maart, duidde Thomas hier meer over. Ook vertelde hij over het verschil met onze Belgische zuiderburen.

Over de auteur

Sil Kwaspen

Hallo, mijn naam is Sil Kwaspen, ik ben 23 jaar en woon in 's-Hertogenbosch. Als startend journalist ben ik tijdens het maken van mijn producties actief bezig om alles zo interessant mogelijk te maken. Ik schrijf graag in verhalende vorm en laat mijn bronnen en het beeld juist het woord doen. Bij kleine gebeurtenissen duik ik graag in de diepte en bij moeilijk te begrijpen onderwerpen probeer ik alles behapbaar te maken. Saai nieuws is ook nieuws en als het belangrijk is dan moet het interessant genoeg zijn om te lezen.