Klaar voor het Kampeerseizoen: Ontdek de Nieuwste Trends

Klaar voor het Kampeerseizoen: Ontdek de Nieuwste Trends

Kampeerveld 'Pioenroos' op vakantiepark Toppershoedje.

Kamperen is populairder dan ooit! Volgens het Financieel Dagblad zijn caravans onder jongeren booming. Het aantal caravanbezitters onder de 25 jaar is met ruim een derde gestegen. Bij campers is zelfs een verdubbeling te zien. Om het kamperen een beetje hip te houden, worden er elk jaar kampeertrends gepubliceerd, wat zijn de trends van 2024?

Wanneer wordt iets eigenlijk beschouwd als een kampeertrend? Vaak denken we bij trends aan hippe en populaire spullen of levenswijzen die even in de mode zijn. Maar volgens definities wordt een trend pas echt een trend als het een langetermijnontwikkeling is, en als het voor langere tijd aanhoudt. Dus het gaat niet alleen om de nieuwste technologische snufjes in campers, maar ook om de opkomst van kamperen met privé sanitair, een verschijnsel dat steeds vaker voorkomt op campings en vakantieparken.

En wat zijn dan die trends waar we het over hebben? Nou, er zijn tal van bedrijven en organisaties die onderzoek doen naar kampeertrends. Laten we het eenvoudig houden en eens kijken naar de trends zoals gepresenteerd door kampeerspecialist De Wit. Volgens hen zien we de volgende ontwikkelingen:

1. Kamperen met je elektrische auto en vouwwagen

Kamperen met een elektrische auto en vouwwagen wordt steeds populairder. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook efficiënter en praktischer voor lange reizen.

2. Daktenten

Daktenten zijn niet meer weg te denken uit de kampeerwereld. Ze bieden een bijzondere en avontuurlijke manier van overnachten, en ze worden steeds meer omarmd door jonge kampeerders.

3. Groot, groter, grootst

Of het nu gaat om megacampers met alle voorzieningen of tenten met meerdere slaapcabines, luxe staat centraal. Kamperen wordt steeds comfortabeler en biedt steeds meer gemakken van thuis. Zo maken steeds meer mensen gebruik van kampeerplaatsen met privé sanitair.

4. Duurzaam kamperen

Duurzaamheid is een groeiende trend in de kampeerwereld. Mensen kiezen steeds vaker voor herbruikbare en recyclebare materialen, en er wordt geïnvesteerd in groene energieoplossingen zoals zonnepanelen.

5. Zelfvoorzienend kamperen

Moderne caravans en campers zijn steeds beter uitgerust om zelfvoorzienend te zijn, wat betekent dat kampeerders overal kunnen gaan en staan waar ze willen zonder afhankelijk te zijn van externe voorzieningen.

6. Kamperen in het najaar

Het kampeerseizoen wordt verlengd dankzij het zachte herfstweer. Steeds meer mensen kiezen ervoor om buiten het hoogseizoen te kamperen, wat niet alleen voordeliger is, maar ook een andere ervaring biedt.

Met deze trends blijft kamperen niet alleen populair, maar verandert het ook naar een moderne en duurzame manier van reizen en ontspannen in de natuur. Dus pak je tent, laad je auto in en ga op avontuur, want de campings wachten op je!

In de onderstaande audioreportage nemen we je mee naar vakantiepark Toppershoedje. Wat gebeurd er tijdens een opening van een kampeerseizoen? 

 

Over de auteur

Dion Bal

Hallo! Mijn naam is Dion Bal, geboren en getogen in het gezellige Voorburg! Als student journalistiek ben ik altijd op zoek naar de meest boeiende verhalen die nog verborgen zijn. Maar mijn grootste droom? Schitteren als presentator op televisie! Ik wil jouw dag opvrolijken met mijn enthousiasme en charme, en laten zien dat het leven één groot avontuur is dat je niet wilt missen.