Stichtse Vecht

Selecteer Pagina

Geert Wilders mogelijk aan de macht, kans subsidies op kunst en cultuur geschrapt

Geert Wilders mogelijk aan de macht, kans subsidies op kunst en cultuur geschrapt

Begeleider Eleonore van atelier Buitengewoon, maakt zich zorgen dat veel Nederlanders hebben gestemd op zo’n ‘extreem’ rechtse partij. Het verkiezingsprogramma van de PVV zou zomaar mogelijk negatieve gevolgen kunnen hebben voor haar en de rest van de mensen van atelier Buitengewoon.

“We schrappen allerlei onzinnige subsidies voor kunst, cultuur, publieke omroep, expats en vergroening.” Dat staat er in het verkiezingsprogramma van de PVV, als de subsidies op kunst en cultuur daadwerkelijk worden geschrapt kan dit grote gevolgen hebben voor mensen die in die sector werkzaam zijn. Eleonore, die al zes en een half jaar begeleider is bij atelier Buitengewoon, had zich dit jaar voor het eerst echt verdiept in de politiek en verschillende partijleiders, waaronder Geert Wilders.

“Ik vind het eigenlijk een beetje beangstigend dat veel Nederlanders voor zo’n extreme partij kiezen. De PVV heeft best wel extreme standpunten en Geert Wilders heeft ook best wel extreme uitspraken.” Kunst en cultuur zet ons aan het denken, we denken niet alleen aan onszelf maar ook aan de samenleving.

Over de auteur

Vitoya Finisie

Ik ben Vitoya Finisie en kom uit Almere maar ben oorspronkelijk geboren in Enschede. Ik ben altijd al heel nieuwsgierig geweest en vond daarom de opleiding journalistiek wel bij mij passen. Ik vind het heel leuk om naar verschillende soort mensen hun verhalen te luisteren, en ik geniet er dus ook echt van wanneer mensen open zijn om hun verhalen met mij te delen. Verhalen zijn overal te vinden en het zou mij dan ook heel leuk lijken, om in verschillende landen als journalist te werken.