Stichtse Vecht

Selecteer Pagina

Gemeente treedt op bij vuurwerkoverlast

Gemeente treedt op bij vuurwerkoverlast

Beeld ter illustratie.

De gemeente Stichtse Vecht vraagt aan haar bewoners om vuurwerkoverlast te melden. Op verschillende sociale media laten handhavers van de gemeente weten dat ze bezig zijn met de aanpak van de vuurwerkoverlast. Zo geeft de handhaving van Stichtse Vecht op hun Instagram aan: ‘Vuurwerkoverlast op heterdaad betrappen is lastig, maar op basis van de locaties van meldingen kunnen wij samen met de politie onze surveillancerondes aanpassen.’

Het melden van deze overlast kan dus op verschillende manieren, per mail of in een speciale app. Bij zo’n melding wordt er door de gemeente verzocht om de datum, tijd, adres en indien mogelijk specifieke locatie te vermelden. Met deze informatie gaat de gemeente dan aan de slag, zo zullen de handhavers dus vaker langs plekken rijden waar de meldingen opstapelen.

Niet alleen de handhavers van de gemeente zijn met de overlast bezig, ook burgemeester Ap Reinders probeert een handje te helpen. Op zijn Instagrampagina plaatste hij 3 december een bericht waarin hij de bewoners van de gemeente vraagt om meldingen te maken bij de politie als zij meer weten over de opslag of handel van illegaal vuurwerk in de buurt.

In aanloop naar de jaarwisseling zijn er al meerdere vuurwerkvrije zones aangewezen. Het afsteken van vuurwerk (F1 en F2-categorie) mag van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur, behalve bij deze vier vuurwerkvrije zones; De omgeving rondom seniorencomplex ’t Heycop/De Aa, Kinderboerderij Otterspoor, Kinderboerderij Vechtse Hoeve en Kinderboerderij Dierenweide. Tijdens de jaarwisseling controleren handhavers deze gebieden op het verbod van vuurwerk afsteken. Ook meldt de gemeente op hun site dat ze verschillende afvalbakken en containers afsluiten rond de jaarwisseling.

Voor een interview had de gemeente geen tijd, zij verwezen naar hun site waar alle informatie staat.

Over de auteur