Stichtse Vecht

Selecteer Pagina

Betoverende Kersttuin van de familie Jacobs verdeelt de buurt

Betoverende Kersttuin van de familie Jacobs verdeelt de buurt

De magische kerstwereld van de familie Jacobs in Breukelen straalt helder in hun tuin aan de Jacob Dircksenstraat. De fonkelende lampjes, feestelijke versieringen en overvloed aan kerstmannen creëren samen een uniek kersttafereel dat de aandacht trekt van voorbijgangers en bezoekers. Echter, niet iedereen in de straat is even lovend over deze betoverende creatie. Door het licht en het lawaai ervaren buurtbewoners overlast.

Hoewel voorbijgangers veelal genieten van de attractie en graag even stoppen om een foto maken, ervaren sommige buurtbewoners hinder van het licht en het geluid. Een buurtbewoner deelt zijn ongenoegen: “Het lawaai van de versiering vind ik verschrikkelijk.” De bewegende versiering produceert volgens hen een onaangenaam geluid, wat als overlast wordt ervaren. Het felle licht schijnt niet alleen de straat in, maar reflecteert ook naar binnen bij sommige buurtbewoners, waardoor zij hun gordijnen gesloten houden om het storende licht buiten te houden.

Desondanks zijn er ook buurtbewoners die positief reageren op de kersttuin. Velen vinden het “leuk voor de kinderen” en zijn van mening dat het de buurt opfleurt. Ze begrijpen niet waarom sommige mensen het als hinderlijk ervaren, want zij ervaren de kerstversiering juist als iets positiefs. Het nieuws over de kersttuin heeft zelfs Breukelen in de schijnwerpers gezet, waardoor de straat een gezellige sfeer heeft gekregen. Voor velen die hier wonen, is het een bron van trots en enthousiasme. De versiering wordt ‘s nachts om 00:00 uitgeschakeld om de buurtbewoners tijdens hun slaap niet te storen.


In onderstaand audio-interview hoort u Meneer Jacobs en zijn dochter Anouschka Jacobs, twee van de drie bewoners van het huis met de kersttuin.

Over de auteur

Julia Muijzer

Ik ben Julia Muijzer, twintig jaar en woon in Amsterdam. Ik studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, daarnaast werk ik in een restaurant en pas ik op bij verschillende gezinnen. Naast mijn passie voor creatief bezig zijn, vind ik het leuk om de wereld te ontdekken.