Stichtse Vecht

Selecteer Pagina

Black Friday valt vies tegen bij winkeleigenaren

Black Friday valt vies tegen bij winkeleigenaren

Er is veel verdeeldheid in Breukelen onder de winkeleigenaren die mee doen aan Black Friday. Zo vinden de winkeleigenaren dat er weinig tot geen extra opkomst is “Niemand vraagt ernaar”.

Tijdens Black Friday bieden winkeleigenaren grote kortingen en aanbiedingen aan om zo hun producten aantrekkelijker te laten lijken. De consument maakt er graag gebruik van om zo nog voor de feestdagen te kunnen profiteren van de scherpe prijzen.

Black Friday is over komen waaien uit Amerika naar Nederland na een TikTok die viraal ging in 2015.
Maar populariteit aan massaproductie in Amerika betekent niet dat de virale marketingtruc aanslaat bij de stugge Nederlanders.
Volgens I&O research maakte 56% van de Nederlanders in voorafgaande jaren geen gebruik van Black Friday. Ook Winkels in Breukelen zijn teleurgesteld over de opkomst: ‘Niemand vraagt er naar, je merkt geen verschil’ aldus Reflex Casuals.
Zo voelt de een zich opgedrongen ‘omdat de grote winkelketens het ook doen’ en voelt de ander een vorm van vrij gezindheid “ach de feestdagen komen eraan, het geen wat ik niet verkoop doe ik cadeau aan de mensen die het minder breed hebben.” Aldus Eras Design.

Over de auteur

Jessy ter Bogt

Ik ben Jessy ter Bogt, 22 jaar oud en ik woon in Den Haag. Als eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht ben ik erg enthousiast en nieuwsgierig. Hetgeen wat mij het meest verbinding geeft met de journalistiek is het schrijven van verhalen, omdat ik ervan overtuigd ben dat iedereen het verdient om zijn verhaal te vertellen. Daar speel ik dan ook graag een rol in. Mensen hebben namelijk niet voor niets een mening, ervaring of een stem die schreeuwt om gehoord te worden. Ik heb daarom ook de ambitie om mij als journalist te specialiseren in mensenrechten om zo de onrechtvaardigheid in deze wereld onder de aandacht te brengen. Dit zou ik later graag willen doen als correspondent in het buitenland, maar ik sta ook open voor andere kansen en mogelijkheden.