Stichtse Vecht

Selecteer Pagina

Pizzeria Pepe & Tony verdwijnt door verbouwing Plesmanpromenade

Pizzeria Pepe & Tony verdwijnt door verbouwing Plesmanpromenade

Door de goedkeuring van de plannen voor een verbouwing en herinrichting van de Plesmanpromenade in Maarssen sluit Pepe & Tony aan het eind van de maand haar deuren. De afhaal- en bezorgpizzeria maakt plaats voor een grote Aldi supermarkt. Echter hoeven de Maarssenaren waarschijnlijk niet lang zonder de Italiaanse pizza’s van eigenaar Arne-Peter Kinds. De plannen zijn er om Maarssen binnenkort een Italiaans restaurant rijker te maken. Wat betekent deze sluiting voor Kinds en zijn medewerkers?

3 jaar terug opende eigenaar Arne-Peter Kinds ‘zijn’ Pepe & Tony, aanvankelijk voor een duur van twee jaar. Echter was het volgens Arne-Peter een succes, en hij wist het huurcontract met een jaar te verlengen. Nu dat afloopt maakt zijn zaak plaats voor een Aldi in het nieuwe project voor een winkelcentrum Plesmanpromenade. Om plaats te maken voor de Aldi moet niet alleen de afhaalpizzeria sluiten, maar ook een slijterij en een zaak die groente en vlees verkoopt.

De sluiting van de pizzazaak heeft ook grote gevolgen voor de medewerkers. Een van hen is Jesse Klever (18). Hij heeft zich bijna drie jaar lang ingezet voor Pepe & Tony, maar zal eind van de maand op zoek moeten naar een nieuwe baan.  ‘Ik vind het zeker jammer, ik kon het altijd goed vinden met mijn collega’s’. Later voegt Klever hier nog aan toe dat het maken van de pizza’s voor hem meer als een hobby voelt.

‘Deze Italiaanse Pizza’s zijn echt wel even wat anders dan de pizza’s die je gewend bent’ vertelt Kinds. En volgens de reviews op google, waar Pepe & Tony 4,8/5 sterren scoort, zijn zijn klanten het hiermee eens. Zijn recepten heeft hij veelal van zijn goede vriend Massimiliano Crocetti, een échte Italiaan. Met hem heeft Arne-Peter al jaren de droom om ooit samen te gaan werken, door het verdwijnen van Pepe & Tony lijkt dit wellicht dichtbij te komen.

Massimiliano heeft in Florence een pizzeria gehad, deze heeft de naam ZeroZero. Onder deze naam wil hij nu samen met Kinds in Maarsen een zaak openen. Hiervoor heeft Kinds een crowdfundingsactie gestart waarbij hij zoekt naar investeerders voor dit plan. Er wordt al actief gezocht naar een mogelijke locatie, maar hier kan Arne-Peter verder nog niets over zeggen. ‘Dat zou mijn onderhandelingspositie wellicht kunnen verslechteren’.

De Italiaanse pizzabakker Massimiliano woont nu een tijdje in Nederland, maar spreekt de taal nog erg gebrekkig. Om die reden heeft Arne-Peter een afspraak met hem gemaakt: ‘Als wij samen een zaak hebben dan gaat hij Nederlands leren en ik Italiaans’. Dat Kinds daad bij het woord voegt blijkt uit het feit dat hij door middel van een app op zijn telefoon al bezig is om Italiaanse woorden te leren.

Volgens Arne-Peter is het nog onzeker of het personeel van de bezorgpizzeria ook gaat werken in het restaurant. ‘Dat is voor iedereen verschillend’ vertelt hij, ‘sommige gaan volgend jaar studeren, dus ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen mogelijk is. Ook Jesse Klever weet dit nog niet zeker. Hetgeen dat hij het meest gaat missen aan zijn werk? Na sluitingstijd met het personeel pizza’s maken en opeten.

Verslaggever Rolan Bouzas Wensing sprak op locatie met eigenaar en pizza bakker Arne-Peter Kinds:

Over de auteur