Speciale Van Gogh Pokémonkaarten lust in het oog voor verzamelaars

Speciale Van Gogh Pokémonkaarten lust in het oog voor verzamelaars

Pokémonkaarten (ter illustratie)

In het Van Gogh Museum hangen sinds vorige donderdag zes schilderijen die kunstenaars van Pokémon, geïnspireerd door Vincent van Gogh, hebben gemaakt. Ook zijn er speciale items te koop en is er een speurtocht voor jongere belangstellenden. Aan het eind van de speurtocht krijgen mensen een speciale kaart mee, die op zijn beurt weer zeer gewild is bij de verzamelaars.

De totale gekte, die volgens het museum slechts een paar dagen duurde, draait met name om een zeldzame kaart van de iconische pokémon Pikachu, geheel in de stijl van het bekende zelfportret van Van Gogh. Op het plaatje kreeg de iconische gele muis niet alleen dezelfde hoed en achtergrond als Van Gogh, ook de streepjes waarmee de schilder zijn zelfportret maakte, zie je duidelijk terug. Op sites als Marktplaats en Ebay wordt het plaatje nu al voor honderden euro’s of soms wel duizenden euro’s aangeboden.

Verzamelaars

Voor de verzamelaars van Pokémonkaarten zijn deze kaarten een echte must have, maar wat maakt deze Van Gogh kaart eigenlijk zo speciaal? En hoe kan je hem verkrijgen? StudioVrijdag sprak met verzamelaar Lou Dirchs, die antwoord geeft op al onze vragen.

Hier de link naar ons interview met Lou:

Over de auteur

Nick Gerards

Hoi! Ik ben Nick Gerards, 19 jaar en ik kom uit Ermelo(Gelderland). Ik ben nu bezig aan mijn tweede jaar op de opleiding journalistiek nadat ik eerder mijn Havo diploma heb gehaald op het Christelijk College Nassau-Veluwe in Harderwijk. Schrijft en verteld vooral over sport en politiek.