Coming Out Day blijft de gemoederen bezighouden:” Waarom is deze dag eigenlijk nodig?”

Coming Out Day blijft de gemoederen bezighouden:” Waarom is deze dag eigenlijk nodig?”

Lloyd Opdam bij het Europees-parlement in Brussel

Afgelopen woensdag was het Coming Out Day. Op verschillende plekken in heel Nederland vonden evenementen plaats en ook in de media werd hier volop aandacht aan gegeven, maar wat is Coming Out Day eigenlijk?

Coming Out Day is een jaarlijkse bewustmakingsdag die wordt gevierd op 11 oktober. De dag heeft tot doel de acceptatie van en steun voor LGBTQ+-mensen te bevorderen en moedigt individuen aan om openlijk voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uit te komen. Op deze dag worden vaak evenementen, discussies en voorlichtingsactiviteiten georganiseerd om bewustzijn te creëren en steun te bieden aan de LGBTQ+-gemeenschap. Het is voor deze groep een moment om te benadrukken dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn en trots te zijn op wie ze zijn.

Ondanks dat de dag op zichzelf oogt als een goed initiatief zorgt deze dag al jaren voor veel ophef, want gaat een speciale dag voor deze groep niet veel te ver?

Iemand die ook kritiek heeft op Coming Out Day is Lloyd-Leonard Opdam. Lloyd is 21 jaar oud maar nu al actief voor verschillende politieke partijen, zowel lokaal als Europees en is tevens columnist voor NieuwsRechts.


Link naar interview met Lloyd:

Over de auteur

Nick Gerards

Hoi! Ik ben Nick Gerards, 19 jaar en ik kom uit Ermelo(Gelderland). Ik ben nu bezig aan mijn tweede jaar op de opleiding journalistiek nadat ik eerder mijn Havo diploma heb gehaald op het Christelijk College Nassau-Veluwe in Harderwijk. Schrijft en verteld vooral over sport en politiek.