Extinction Rebellion en Greenpeace voor de deur bij Rabobank

Extinction Rebellion en Greenpeace voor de deur bij Rabobank

Een spandoek bij het protest van Extinction Rebellion en Greenpeace

Het verzoek dat de Rabobank stopt met het financieren van industriële landbouw en daarnaast alle aangerichte schade vergoedt. Dat is de reden dat activisten van Greenpeace en Extinction Rebellion op woensdag 11 oktober kantoren door heel het land afsluiten. Zo positioneren demonstranten zich onder andere voor de deuren van het hoofdkantoor in Utrecht.

Actiegroepen Extinction Rebellion en Greenpeace zetten zich in voor problemen rondom het klimaat. Al eerder heeft Extinction Rebellion geprotesteerd tegen het beleid van de Rabobank. Voor dit protest besloten de twee groepen de krachten te bundelen in de hoop op een beter milieu. Directeur van Greenpeace Nederland, Andy Palmen, is tevreden over de samenwerking. ‘Extinction Rebellion heeft een hele grote achterban en heeft veel vermogen om activisten op te roepen. Wij als Greenpeace doen veel onderzoek en zijn veel bezig met lobbyen. Als je die twee krachten bundelt is dat in mijn ogen alleen maar positief.’

Ook bij andere kantoren van de Rabobank protesteerden klimaatactivisten tegen de financiering van de industriële landbouw. Zo werd er onder andere geprotesteerd in Leeuwarden, Eindhoven en Rotterdam. Ook in Nijmegen werd er actie gevoerd, maar dit kwam rond vijf uur ‘s middags al tot een eind. Demonstranten besloten verder te trekken naar het gebouw in Elst, waar ze zich vastketenden aan het Rabobank kantoor.

Woensdagavond hebben de demonstranten nog voor het hoofdkantoor van Utrecht gegeten. Om 10 voor 9 kwam er bericht vanuit Greenpeace dat iedereen de locatie had verlaten.
Beluister hieronder de audioreportage van het protest in Utrecht:

Over de auteur

Jens Noppen

Ik ben Jens Noppen (2004) en ik woon al heel mijn leven in regio Alphen aan den Rijn. Op dit moment studeer ik in Utrecht aan de School voor Journalistiek. Mijn interesses liggen zowel in de sport als bij grote maatschappelijke problemen en mijn doel binnen de journalistiek is dan ook om niet alleen zwaar beladen maar ook luchtig nieuws te maken. Bovenal wil ik mensen informeren over wat er in de wereld gebeurt. Ik wil de brug zijn die de maatschappij verbindt met de actualiteit.