Verzorgingshuizen besteden extra aandacht aan LHBT ouderen ‘Ik kwam op mijn 40e pas uit de kast’

Verzorgingshuizen besteden extra aandacht aan LHBT ouderen ‘Ik kwam op mijn 40e pas uit de kast’

Foto: Anna Schreurs

Homoseksualiteit kan in verpleeghuizen nog steeds een lastig te bespreken thema zijn. Zeker in huizen met oudere bewoners die opgroeiden in een tijd waarin seksuele diversiteit vooral werd afgekeurd. Daarom besteden verzorgingshuizen in Nederland tijdens Coming Out Week extra aandacht aan ouderen, om hen te steunen en te zorgen dat ze zichzelf kunnen zijn. Dit helpt hen ook om meer begrip en acceptatie te tonen richting hun kinderen, kleinkinderen en anderen die openlijk hun seksuele geaardheid uiten.

WoonZorgPark Loosduinen in Den Haag organiseert deze week verschillende activiteiten die openstaan voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit. Zoals het uitdelen van roze koeken, een gespreksmiddag over het thema ‘jezelf zijn’, de vertoning van de film Mamma Mia en een optreden van Tour d’Amour. Een drietal dat met levensverhalen van LHBT-ouderen en bijpassende liedjes aandacht vraagt voor seksuele – en genderdiversiteit.

Beluister hieronder de audio reportage van Anna Schreurs tijdens het optreden van Tour d’Amour:

Over de auteur

Anna Schreurs

Ik ben Anna Schreurs (2005) en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Mijn interesse ligt bij het schrijven van verhalen en hoop daarom in de toekomst aan de slag te kunnen bij bijvoorbeeld een tijdschrift. Hier hoop ik dan te kunnen schrijven over verschillende onderwerpen van actualiteit tot amusement.