Het NK Indoor Atletiek komend weekend van start in Omnisport Apeldoorn

Het NK Indoor Atletiek komend weekend van start in Omnisport Apeldoorn

Dit weekend staat Nederland in het teken van atletiek, want het Nederlands Kampioenschap Indoor Atletiek staat voor de deur. Op zaterdag 17 en zondag 18 februari 2024 zullen de beste atleten van Nederland strijden om de nationale titels, het decor is het Omnisport in Apeldoorn.

Atletiek is de oudste sport ter wereld, zoon 1500 jaar voor christus werd de sport al beoefend. In 1923 werd de eerste sintelbaan in Nederland geopend, sindsdien is de sport groeiende. Ook Nederland is succesvol in de atletiek, Daphne Schippers is een van succesvolste atleten van de wereld. Zij is vorig jaar gestopt met atletiek door rugproblemen. Haar opvolger Femke Bol,  is ook erg succesvol de laatste jaren, zij behaalden brons op de laatste Olympische spelen.

Naast het bieden van een platform voor atleten om hun talenten te tonen en te strijden om nationale eer, heeft het NK Indoor Atletiek ook een bredere impact op de atletiekgemeenschap in Nederland. Het evenement moedigt de betrokkenheid van jonge atleten aan, inspireert jonge-sporters en draagt bij aan de groei en ontwikkeling van de sport in het land.

Luister hier naar de reportage over het NK-indoor atletiek:

Over de auteur