Nieuwe maatregelen moeten feestweek in goede banen leiden

Nieuwe maatregelen moeten feestweek in goede banen leiden

foto ter illustratie

Net als in bijna elke plaats in Nederland, wordt ook in het Noord-Hollandse dorp Ouderkerk aan de Amstel, dit jaar Koningsdag gevierd. Een week vol met activiteiten en gefeest, maar zo vanzelfsprekend was het vorig jaar niet. Op meerdere avonden werd de gezelligheid in het dorp ontsierd door ruziezoekende groepen jongeren, met in het bijzonder de dag ná koningsdag, waarbij de Mobiele Eenheid zelfs moest ingrijpen. Dit niet nog een keer, vonden de lokale horeca, het Oranje Comité en de gemeenteraad, dus is er een aantal  maatregelen genomen. 

Zo zal er dit jaar extra beveiliging zijn die, bij de geplaatste dranghekken vanaf 21:00 uur, de bezoekers controleert of ze wel 18+ zijn. Wanneer dat zo is, zullen de feestgangers van een bandje worden voorzien waarmee ze aan de bar een drankje kunnen halen. Maar word je als minderjarige betrapt op het nuttigen van alcohol terwijl je minderjarig bent. Of je een handgemeen hebt, zal je worden verwijderd van het horecagedeelte en overgedragen aan de politie. Speciaal voor de feestweek zijn er in het tegenoverliggende gemeentehuis cellen geïnstalleerd waar de ‘raddraaiers’ een nachtje kunnen brommen.

De maatregelen zijn een initiatief van de horeca en de gemeenteraad. In de onderstaande video vertellen kroegeigenaresse Irene van Café de Vrije Handel en Rita Smit van het Oranje Comité en de gemeenteraad hoe zij de feestweek vorig jaar hebben ervaren en welke maatregelen er genomen zijn om de feestweek dit jaar in goede banen te leiden.

Over de auteur

victor Verheijen

Victor Verheijen (22) is graag onder de mensen en geïnteresseerd in wat er speelt in de wereld. Met zijn opleiding tot journalist wilt hij erachter komen wat de publieke opinie is van de mensen in Nederland. Van klein lokaal nieuws, tot het zogeheten breaking news duikt hij er bovenop en bespreekt wat er aan de hand is. Hij is dan ook de razende reporter en vooral een en al oor naar de geïnterviewde toe. Voor zakelijke info/contact kunt u mailen naar; victor.verheijen@student.hu.nl