Verstappen bijna wereldkampioen: ‘Het stond in de sterren geschreven’

Verstappen bijna wereldkampioen: ‘Het stond in de sterren geschreven’

Formule 1 seizoen zo goed als beslist. Bron: Flickr.com

Komend weekend kan Verstappen nog voordat de wedstrijd op zondag is begonnen kampioen worden. Dit komt doordat er zaterdag tijdens de sprintrace al punten verdeeld worden. Verstappen hoeft maar drie punten te verdienen dit weekend. Daarom is het wereldkampioenschap al zo goed als zeker. Een ‘saai’ seizoen zou je zeggen. Maar hoofdredacteur van het Formule 1 Magazine, André Venema, kijk daar anders tegenaan.

Venema: “Dat Verstappen kampioen zou worden, stond aan het begin van dit kalenderjaar al bijna in de sterren geschreven. Maar dat wil niet zeggen dat het volledige seizoen mega saai gaat worden. In tegendeel: als je nu naar de nummer twee tot en met nummer zes kijkt, zijn de onderlinge verschillen helemaal niet zo groot. En dat geldt ook voor het constructeursklassement, waarbij de nummer twee nog lang niet vaststaat.”

En dat is niet het enige wat Venema interessant vindt aan dit seizoen. Er is namelijk één coureur die grote indruk maakt. “Het blijft gewoon ongelofelijk bijzonder om te zien hoe Fernando Alonso zich staande weet te houden tussen de jonge generatie coureurs die nu op de baan rijden. Hij is nu 42 jaar en staat vierde in het klassement. Dat is ongelofelijk knap. Als échte Formule-1 is dat prachtig om te volgen.”

Maar de hoofdredacteur is zich bewust van de onaantastbaarheid van de altijd nuchtere Limburger. “Dat hij zó goed is, blijft ongelofelijk knap.” In het interview tijdens de radio-uitzending van Upd8 News ging Venema daar verder op in.

Over de auteur

Vincent Molenaar

Mijn naam is Vincent Molenaar. Als trotse redacteur van Woerden Rondom zie ik het als mijn taak het gehele gras in regio Woerden zorgvuldig te maaien. Uiteraard is dat spreekwoordelijk, maar de waarheid is voor mij de voornaamste reden waarom ik elke keer met volle overtuiging, moed en plezier het nieuws van de straat pluk. Met mijn nieuwsgierige en doortastende instelling probeer ik de beker helemaal leeg te drinken. Items maken tot de laatste broodkruimel. Voor mij bestaat er niet één waarheid. Daarom probeer ik door middel van meerdere verhalen verschillende waarheden bij elkaar te brengen.