Start van het Bockbier seizoen

Start van het Bockbier seizoen

Het bockbier seizoen begint weer en vele bierliefhebbers kijken hier naar uit. Bockbier is door de jaren heen uitgegroeid tot een echte traditie en het grootste seizoensbier van Nederland. Vrijdag 13 oktober begint er in Utrecht een festival wat volledig in het teken zal staan van dit seizoensbiertje.

Aankomend weekend zijn er op meerdere plekken in Nederland evenementen waar het bockbier centraal staat. Het Bockbierfestival in Utrecht is het grootste festival in Nederland dat volledig in het teken staat van dit biertje. Ruim 25 brouwerijen komen naar het festival om de nieuwste creaties te laten zien. Op dit festival wordt zelfs een Top-bock prijs uitgereikt. Deze prijs gaat naar het beste bockbier van 2023.

Het bockbier begon als een simpel recept in een dorpje in Duitsland. Het bockbiertje dat in Nederland een seizoen biertje is, kun je in Duitsland het heel jaar door bestellen. Voor vele Nederlandse brouwers is het dan ook een uitdaging om met het meest bijzondere en lekkere bockbiertje op de markt te komen. Dit merkt ook Hugo van Zutphen, mede-eigenaar van een grote speciaalbierwinkel in Uden. “In onze winkel staan twee grote schappen met de nieuwste bockbieren van dit jaar. Ieder jaar komen brouwers met nieuwe recepten en proberen ze nieuwe dingen uit met het bockbier”, vertelt Hugo. In dit schap vind je dan ook niet alleen maar bockbier, maar ook doppelbocks, weizenbocken en eisbocken. Deze vele verschillende bieren staan daar nu door het enthousiasme van brouwers over deze traditie en komende jaren zal dit dus ook niet missen.

Over de auteur

Famke Arts

Mijn naam is Famke Arts. Ik ben 22 jaar en graag bezig met media. Na een opleiding fotografie ben ik begonnen aan journalistiek. Het lijkt mij erg leuk om later fotografie met journalistiek te combineren. Je kunt mij bereiken via mij email, famkearts@gmail.com of telefonisch, 06-82680559.