De aftrap van het wielerseizoen: de Milaan – San Remo rit.

De aftrap van het wielerseizoen: de Milaan – San Remo rit.

 288 kilometer door het prachtige Italië, op zaterdag 16 maart is het weer tijd voor de iconische Milaan – San Remo rit. In totaal doen er bijna 250 wielrenners mee, waaronder een aantal Nederlanders. 

 

Vorig jaar was het niemand anders dan onze eigen Nederlandse Mathieu van der Poel die bij de aftrap van het wielerseizoen de gouden medaille meenam. Hij stond op de hoogste trede van het podium naast Italiaan Filippo Ganna en Belgische rijder Wout van Aert. 

 

Dit jaar is het de Sloveense Tadej Pogačar die gezien wordt  als de grootste kanshebber om van der Poel van zijn troon te stoten. De Sloveen finishte vorig jaar op de vierde plaats, maar heeft het vorige seizoen zo indrukwekkend afgesloten dat hij nu al gezien wordt als een van de rijkste kanshebbers voor de zege. 

Ook het Visma | Lease A Bike team doet weer mee. Dit jaar neemt het team drie Nederlanders mee, Namelijk: Olav Kooi, Tim van Dijke en Mick van Dijke om voor de gouden medaille te gaan.

Maar wat is het nou precies dat dit parcours zo speciaal maakt? “Vooral de ongelofelijk scenische route maakt het zo mooi”, vertelt Marnix Middendorp, wielerjournalist: “Maar niet alleen de route, ook het feit dat het de eerste race van de lente is, maakt het zo mooi.” 

 

Het parcours van bijna 300 kilometer lang kent vijf klimmen, drie daarvan zijn de iconische ‘Capo’s’, die het een uitdagend parcours maken met veel variatie. 

 

“Wat dit parcours ook erg speciaal maakt, is dat het heel erg afwachten tot het einde is”, vertelt marnix: “Het is pas na de laatste klim van de Poggio di san Remo dat het veld echt explodeert en naar de finishlijn gaat sprinten. Dat is altijd toch wel bijzonder om te zien gebeuren na een paar honderd kilometer racen.” 

 

 

Over de auteur