Appels in de koelkast en aubergine erbuiten: aandacht voor de voedselverspillingsvrije week

Appels in de koelkast en aubergine erbuiten: aandacht voor de voedselverspillingsvrije week

Fruitschaal met instructies: Hoe goed voedsel bewaren?

Bewaar jij je appels en druiven in de fruitschaal buiten de koelkast? En je tomaten, aubergine en paprika ín de koelkast? Wist je dat jouw groenten en fruit zo sneller bederven? De meeste Nederlanders weten niet hoe zij het best hun groenten en fruit kunnen bewaren en dat zorgt ervoor dat er veel voedsel wordt weggegooid. In de Week tegen Voedselverspilling wordt hier extra aandacht aan besteed.

Nederland staat in de top vijf van de grootste voedselverspillers in de Europese Unie. Huishoudens hebben een groot aandeel aan het verspillen van voedsel. De gemiddelde Nederlander gooit per jaar 33,4 kilogram aan voedsel en 65 liter aan drinken weg.

Week tegen Voedselverspilling

Maandag 11 tot en met zondag 17 september wordt er extra aandacht besteed aan hoeveel voedsel Nederlanders verspillen. Deze week is opgericht door de organisatie Samen Tegen Voedselverspilling.

Too Good to Go is een bedrijf dat zich inzet om voedsel dat nog te goed is om weg te gooien, te verkopen voor een lage prijs. “Zo helpen we de mensen met een kleine portemonnee, maar ook het milieu”, vertelt Geertje Zeegers, manager van de Nederlandse tak van Too Good to Go.

Het gemeenschappelijke doel van de Europese Unie is om in 2030, 50 procent minder voedsel te verspillen.

Meer weten? Verslaggever Jessley Lemay ging op bezoek bij de directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling en naar de grootverspiller Jumbo. Benieuwd? Check de onderstaande video.

Over de auteur

Jessley Lemay

Hi! Mijn naam is Jessley Lemay en ik ben twintig jaar oud. Ik vind het leuk om teksten te schrijven en me te verdiepen in de geschiedenis, Oosterse wereld en mode. Daarnaast ben ik doelgericht, gemotiveerd, enthousiast en altijd op zoek naar de waarheid.