Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Hoe creatief is kunstmatige kunst?

Hoe creatief is kunstmatige kunst?

Zodat iedereen de kans krijgt om meer te leren over de wereld waarin wij nu leven, organiseert de Universiteit Utrecht lezingen die voor iedereen bij te wonen zijn. De onderwerpen verschillen, waardoor er altijd wel iets interessants op de agenda staat. Deze week werd de rol van Kunstmatige Intelligentie in de Kunst besproken als onderdeel van de serie “Wie is er bang voor AI?”.

De lezing werd gegeven in de Aula van het Academiegebouw in Utrecht. Het contrast van de oude kerkachtige ruimte, tegenover het onderwerp AI viel op. Het publiek varieerde tussen oudere mannen die de sprekers persoonlijk kende, en studenten die zichzelf wat meer willen bijscholen op dit onderwerp.

Als eerst gaf Dr. Maarten Lammers een praatje over Kunstmatige Intelligentie, hoe deze in de afgelopen eeuwen is veranderd en hoe deze nog zal gaan veranderen in de komende jaren. In het 2e deel van het evenement ging Dr. Lammers in gesprek met Prof. Kiene Brillenburg Wurth, die literatuurwetenschapper en hoogleraar is aan de Universiteit Utrecht. Tijdens dit gesprek bespraken ze meerdere aspecten van AI en hoe dit invloed heeft op de toekomst van de kunst.

Ik heb deze lezing bijgewoont en heb na afloop even met Dr. Lammers gepraat over de toekomst van AI, een onderwerp waar wij allemaal snel mee te maken gaan krijgen.

Over de auteur

Tessa Bogaards

Tessa Bogaards (2003) is eerstejaars student aan de School van Journalistiek in Utrecht. Ze schrijft het liefst over film, literatuur en alles wat om cultuur en vrije tijd heen hangt. Daarnaast wil ze graag verhalen verzamelen van over de hele wereld en vooral die van mensen die normaal niet aan het woord komen.