Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

StudioLara wint Kunstbende in categorie ‘Content Creator’

StudioLara wint Kunstbende in categorie ‘Content Creator’

De Utrechtse Youtuber Lara Thijssebaard, beter bekend als StudioLara, heeft de landelijke competitie Kunstbende gewonnen in de categorie ‘Content Creator’. Ze won al eerder bij de regionale competitie in de categorieën: Content Creator, Theater en Film.

“Ik doe al sinds 2018 mee aan Kunstbende alleen was de categorie ‘Content Creator’ er nog niet – die kwam pas in 2020. Ik had toen al de derde plek gewonnen en vond het wel goed zo. Omdat ik nu 19 jaar ben mag ik volgend jaar niet meer meedoen met Kunstbende. Daarom wilde ik graag nog een keer meedoen.” Lara maakt al sinds haar twaalfde YouTube filmpjes. Dit zijn onder andere comedyvideo’s, waarbij ze een onderwerp aansnijdt dat leeft onder jongeren. “Ik heb ook TikTok, maar daar doe ik nu niet zoveel mee. Ik vind het leuker om langere video’s te maken, zodat ik meer van mezelf kan laten zien.”

Kunstbende bestaat al sinds 1991 en is in het leven geroepen om meer jongeren te betrekken bij kunst. Er zijn voorrondes in alle provincies en de winnaars mogen meedoen met de landelijke finale.

Over de auteur

Dennis van Weezel

Dennis van Weezel (1998) is eerstejaars student aan Hogeschool Utrecht en komt zelf uit Almere. Van jongs af aan heeft hij al affiniteit voor het vak. Hij doet dit vanuit empathie en nieuwsgierigheid. Hiervoor heeft hij een tal van banen gehad, waaronder barmedewerker en boekhandelaar.