Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Grote opkomst voor de ANWB-modeshow op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Grote opkomst voor de ANWB-modeshow op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

De ingang van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs zet meteen de toon, je loopt namelijk onder een tent door, die op stelten staat, om de beurs binnen te komen. Bij binnenkomst sta je direct tussen de caravans, campers en tientallen grijze koppen. Mensen lopen met geïnteresseerde blikken rond te snuffelen in en rond de mobiele woningen.

De ingang van de Jaarbeurs is binnen tien minuten te bereiken vanaf Utrecht Centraal. Op de weg richting de Jaarbeurs lopen zo’n honderd goed gemutste, kale en grijze mensen richting de campers en caravans die ze zometeen gaan bewonderen. Eenmaal binnen in de beurs sta je direct in een grote hal met tientallen campers en caravans die allemaal de deuren open hebben zodat bezoekers deze ook van binnen kunnen bewonderen. Tientallen meters dieper in de hal staat een Seat stationwagen die een opvallende tent op het dak gemonteerd heeft die zo’n 1,5 meter uitsteekt aan de rechter kant van de auto.

Dan wordt er via luide speakers, die door de hallen hangen, omgeroepen dat over een half uur een heuse ANWB-modeshow zal plaats vinden. Mensen lijken in eerste instantie niet op of om te kijken en tien minuten voordat de show begint zitten er nog maar zes mensen in de beige vlinderstoelen, die links en rechts van de groene catwalk verspreidt staan. Maar toch, wanneer de show begint om elf uur, zijn ongeveer vijftien van de 25 stoelen bezet. De modeshow begint met een uitleg over hoe het kledingmerk van de ANWB, Human Nature, is begonnen, waar het merk voor staat en wat voor materialen ze voor de kleding gebruiken. Er wordt aangekondigd dat de modeshow gepresenteerd zal worden door Anne en Sander Janson, die onder andere Campinglife heeft gepresenteerd.

Aan het begin van de catwalk staat een soort grote tipitent met daarnaast een groot doek met een afbeelding van gebergte. De show begint en één voor één lopen er modellen vanuit de tipitent de catwalk op, naar het einde van de catwalk en weer terug naar de tipitent. De modellen zijn mannen en vrouwen met een leeftijd tussen de 25 en zestig. Martijn, hoofd animatie van camping Beerze Bulten, is een model die over de catwalk heeft gelopen en heeft overigens ook de modeshow aangekondigd. Martijn zegt in een interview dat de modellen allemaal medewerkers zijn uit ANWB-winkels verspreid door het hele land. Op de vraag hoe veel voorbereiding er was getroffen en of de modellen training hebben gehad antwoord hij; ‘Nul, er lagen twee pakjes klaar vanochtend, die moest ik even passen om tien uur, dat had ik even gedaan en klaar. Ik nam ook zelf een stoel uit de showroom de catwalk op terwijl dat helemaal niet afgesproken was, Anne en Sander zaten me aan te kijken van “huh?”, dus ja, het is wel professioneel geregeld maar we zijn zelf geen professionals, die stoel meenemen vond ik zelf gewoon heel grappig.’

Na de ANWB-show staan er bijzonder veel mensen bij de Human Nature kraam en moet je soms schouder aan schouder tussen de mensen doorwurmen als je naar een ander item wilt kijken. In de hal waar de Human Nature kraam staat, staan ook nog andere kraampjes en die zijn vooral gericht op eten. Je kan op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs bijvoorbeeld een sandwich halen voor een stevige tien euro.

Audio door Mick

Over de auteur

Dexter Kamphorst

Ik ben Dexter Kamphorst, geboren in 2001 en ik houd van interactie tussen mensen. Ik ben op zoek naar de kern van interessante verhalen en probeer deze in kaart te brengen. Momenteel volg ik dag en nacht wat er afspeelt in Utrecht centrum en leg ik dat vast.