Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Seizoen 2 “Werven van Utrecht” première in Louis Hartloper Complex

Seizoen 2 “Werven van Utrecht” première in Louis Hartloper Complex

30 November en 2 December was de première van seizoen 2 te zien van de documentaire serie “Werven van Utrecht”. Na succes van seizoen 1 en een overschot aan beeld is nu ook al seizoen 3 in de maak.

Op 30 november is seizoen 2 van de documentaire serie “Werven van Utrecht” in première gegaan in het Louis Hartloper Complex in Utrecht. De serie bestaat normaliter uit 3 afleveringen van 20 minuten maar is voor de première achter elkaar gezet om het tot een geheel te maken. De serie is nadat deze op RTV Utrecht wordt uitgezonden direct gratis online te zien.

“Dus in dit geval hebben we ook weer een paar mensen die het bezit van zo’n kelder ervaren als lust en last.” Vertelde Daniël Brüggen, een van de makers van de serie.

De documentaire serie gaat over de renovatie van 500 miljoen door de gemeente Utrecht. Hierin wordt bekeken hoe de eigenaren het ervaren, wat er gedaan wordt en waarom het zo gedaan wordt. “Het is een unicum dat er zo veel werfkelders in een stad zijn.” Zei Brüggen over de 750 werfkelders in Utrecht. Mede om deze grote hoeveelheid is er al een 3e seizoen in de maak en zou het Brüggen niet verbazen als er meerdere seizoenen zullen komen.

Over de auteur

Bouke Hulsbus

Bouke (2001) is student aan de HU, Journalistiek. Hij heeft een grootse interesse voor fotografie en heeft dit ook een aantal jaar gestudeerd. Kunst en cultuur is waar Bouke zich graag in verdiept. Naast het creatieve heeft Bouke ook gevoel voor het technische. Gezien Bouke al een aantal jaren woonachtig is in Utrecht, van Overvecht tot de binnenstad, heeft hij een breed scala aan ervaring van omwonenden en wil deze ook graag toepassen om het nieuws op een fijne manier over te brengen.