Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Supermarkten in Utrecht centrum langer open, maar alcoholverbod vanaf 22:00 blijft

Supermarkten in Utrecht centrum langer open, maar alcoholverbod vanaf 22:00 blijft

Door overlast was deze zomer het besluit gemaakt om twee supermarkten in de Utrechtse binnenstad te sluiten om 22:00. Nu mogen de supermarkten weer openblijven tot middernacht, maar de alcoholische versnaperingen blijven wel nog steeds staan vanaf 22:00.

Overlast van dronken mensen is niet een onbekend probleem in de drukke straten van Utrecht. Late klanten verzorgden onrust bij de supermarkten en hierdoor is er deze zomer door de Gemeente Utrecht het besluit gemaakt om Boon’s supermarkt aan de Ganzenmarkt en Albert Heijn aan de Potterstraat te sluiten na 22:00. Daarentegen is het ook van belang om ‘s nachts boodschappen te kunnen halen, dus mogen de supermarkten nu openblijven tot middernacht. De koelcellen met alcohol gaan echter wel op slot om 22:00.

Gemeente Utrecht is tevreden met de resultaten van het alcoholverbod, omdat de mate van overlast zou zijn gedaald sinds deze zomer. Een medewerker van de Albert Heijn aan de Potterstraat zegt het wel te merken dat er minder overlast is bij het filiaal, maar zegt ook dat het net voor 22:00 veel drukker is, omdat mensen snel nog iets alcoholisch willen kopen. Nawin Harpal, de eigenaar van Boon’s supermarkt, is echter niet te spreken over het alcoholverbod. ‘Het is oneerlijk dat de nachtwinkels wel open mogen blijven’ en ‘Je mag straks niets meer’.

Over de auteur

Vika van Lenteren

Vika van Lenteren (2005) studeert journalistiek aan de HU. Van foetus af aan heeft ze haar doel al gevonden: mensen fascineren en onthutsen door middel van humor en absurdisme. Stappen richting deze ambitie zijn gezet door een filmopleiding te volgen, waarin alle dimensies rond mediaal verhalen vertellen aan bod kwamen. Ze mocht het zelfs even praktiseren, door in de Nederlandse filmwereld stage te lopen bij een productiemaatschappij. Maar toch is ze het liefst druk met kunst en sociaal-filosofische dilemma's, zoals ze op de kunstacademie in Den Haag geleerd heeft. Want hoe maak je van een concept een origineel verhaal? Met een oneindige en oprechte interesse in aardsverschuivende thema's vertelt ze je een verhaal. Onrecht is haar onuitputtelijke brandstof, waardoor ze in de toekomst onderwerpen tot diep in de aardmantel zal doorgronden.