Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

 Ongewoon hoge opkomst bij verkiezingen in Utrecht Centrum

 Ongewoon hoge opkomst bij verkiezingen in Utrecht Centrum

In Utrecht Centrum was er een ongewoon hoge opkomst tijdens de recente verkiezingen, met een opkomst van 123,5%. Dit kwam mede door de drukte bij het stemloket in Utrecht Centraal.

Op woensdag 22 november mocht er weer gestemd worden. Waar andere gemeentes in de stad Utrecht niet eens 100% van de stemmen haalden, overschreed Utrecht Centrum de 100% en kwam tot 123,5%. Dat er in de binnenstad massaal gestemd werd, was te merken, vooral bij het stemloket op het Centraal Station, een van de vijf locaties waar je in de binnenstad kon stemmen.

Om stemmen voor en na werk gemakkelijker te maken, bedacht de gemeente Utrecht een speciaal stemloket in Utrecht Centraal. Vrijwilligster Tarah van Veen bij het stemloket op het Centraal Station merkte de drukte meteen op: ‘Om 06:30 ontstond er een rij, terwijl de stembussen pas om 6:45 open gingen,’ vertelde Van Veen.

Het loket was niet alleen bedoeld voor mensen die voor of na werk wilden stemmen, maar stond toch strategisch geplaatst om te zorgen dat mensen voor of na werk gemakkelijker konden stemmen. ‘Een stemmer vertelde mij vanochtend dat hij niet zou gaan stemmen als dit loket er niet stond, omdat het hem te veel tijd kostte om voor zijn werk ook nog eens op een andere locatie te gaan stemmen,’ vertelde Van Veen.

Over de auteur

Jasper Nieuwenhuizen

Mijn naam is Jasper Nieuwenhuizen, geboren op 12 januari 2005, en ik ben een beginnend journalist aan de Hogeschool Utrecht. Van jongs af aan ben ik gepassioneerd geweest door de wereld van de sport, en mijn droom is om die passie om te zetten in boeiende verhalen en reportages voor een breed publiek. Blijf op de hoogte voor mijn nieuwste artikelen en verslagen, want ik ben vastbesloten om mijn reis als sportjournalist voort te zetten en te delen met jullie allemaal.