Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Horecabedrijven in paniek wegens extreem personeelstekort

Horecabedrijven in paniek wegens extreem personeelstekort

‘’Salarissen moeten stijgen als je van dit maatschappelijk probleem af wilt’’ vertelt Chantal van barista Lebkov in Utrecht. Of het nou gaat om de horeca of de zorg, elke sector heeft last van personeelsproblemen, meldt het UWV.

Wegens personeelstekort worden bedrijven in hun werk belemmerd en groeien zij minder snel. Ook raken huidige medewerkers vaak overbelast. Werknemers willen daardoor vaak een hoger salaris.

De goudse verzekering komt met oplossingen voor het personeelstekort in de horeca. Benader eens ouderen. De helft van het horecapersoneel is jonger dan 25 jaar, nog geen 10% is ouder dan 55 jaar. Omdat meer dan vijftigduizend 55-plussers op zoek zijn naar een baan, liggen hier veel kansen. Het inzetten van freelancers wordt ook door steeds meer horecabedrijven gedaan. Deze flexibele arbeid in de horeca biedt verschillende voordelen. Zo kunnen freelancers snel inspringen op pieken of dalen in de bedrijfsvoering. Salaris blijft voor werknemers een van de belangrijkste reden tijdens het zoeken van een baan. Onderscheid je daarom van andere bedrijven en verhoog het salaris als dit mogelijk is. Tot slot kun je overwegen samen te werken met een opleidingsinstituut voor de horeca. Zo kom je gemakkelijk aan stagiaires en misschien blijven zij wel plakken.

Interview door Xiomy Raposo

Over de auteur

Inge Buijs

Mijn naam is Inge Buijs (2004) en ik ben eerstejaars student Journalistiek aan de hogeschool van Utrecht. Ik omschrijf mezelf als sociaal, nieuwsgierig en doortastend. Vanaf begin september houd ik mij bezig met het laatste nieuws uit de binnenstad van Utrecht. Waar ik mezelf in wil specialiseren binnen de journalistiek, is voor mij nog onbekend. Ik hoop daar gedurende de studie achter te komen!