Hagenouw eten en drinken zit al 33 jaar in Hoog Catharijne. Het gewoon blijven en dezelfde werkwijze houden is de sleutel tot het succes voor eigenaren Jan en Georgina.
Samen met zijn vrouw Georgina runt Jan Hagenouw al 33 jaar het restaurant-café Hagenouw eten en drinken. In de tijd dat Jan en Georgina ondernemers zijn is er veel veranderd, toch is er voor hen veel hetzelfde gebleven. Jan en Georgina hebben de werkwijze gedurende de jaren amper veranderd. Hagenouw eten en drinken heeft een traditioneel aanbod. Jan Hagenouw geeft aan dat gasten ook wel eens uitspreken dat ze blij zijn om eindelijk weer in een ‘normaal restaurant’ te zitten. Voor eigenaar Jan is dit een groot compliment.
Het simplistische van het café-restaurant trekt klanten aan, ‘mensen hopen en verwachten dat te vinden’. Bij Hagenouw eten en drinken wordt er nog steeds tot aan de tafel bedient. ‘Wij proberen klanten in de watten te leggen en dat lukt heel vaak. De kwaliteit hebben we altijd al heel erg hoog staan, maar het verwachtingspatroon van de consument is tegenwoordig ook op een hoger niveau, dus daar moet je automatisch ook in meegroeien,’ geeft Jan Hagenouw aan.
Wat er wel is veranderd is het contact tussen de ondernemers in Hoog Catharijne. Na de verbouwing in 2017 zijn er veel grote franchiseondernemingen in Hoog Catharijne gekomen. In deze winkels zitten vaak filiaalmanagers die er maar tijdelijk zitten, rond de twee jaar. Niet elke filiaalmanager heeft het contact met de andere ondernemers als hoge prioriteit, geeft Jan Hagenouw aan. ‘Die cohesie is eigenlijk een stuk minder geworden, dat is wel jammer, maar dat is eigenlijk wel wat je in de hele maatschappij ziet.’
Robin Leemburg spreekt horecaondernemer Jan Hagenouw over hoe het is om al 33 jaar in Hoog Catherijne te ondernemen. Ze vraagt hem hoe het er in Hoog Catherijne uitzag toen hij, samen met zijn vrouw, het restaurant begon.