Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Tabak speciaalzaak “De Oude Tijd” niet blij met verscherping tabakswetten

Tabak speciaalzaak “De Oude Tijd” niet blij met verscherping tabakswetten

Tabaksspeciaalzaak De Oude Tijd aan Janskerkhof is niet blij met de tabakswetten die sinds 2020 worden aangescherpt en verder worden verscherpt in 2024. Dit houdt in dat vanaf 1 januari er geen tabakproducten met smaakjes verkocht mogen worden, op 1 juli er geen tabak meer verkocht mag worden in de supermarkten en er weer een accijnsverhoging komt op tabak.

Gerda van den Berg, mede-eigenaar van De Oude Tijd, zei het volgende over de tabaksmaatregelen in Nederland. “Het tabaksbeleid van de overheid staat in heel schril contrast met de andere verslavende stoffen.” Mevrouw Van den Berg maakte duidelijk dat zij niet vreest voor de toekomst van de tabakspeciaalzaken in Nederland. Wel vond ze dat er te veel naar de tabaksindustrie gekeken wordt en te weinig naar bijvoorbeeld de alcoholindustrie.

“Alcohol zorgt voor vele verkeersongelukken, ik heb nog nooit ervan gehoord dat iemand in een verkeersongeluk kwam omdat deze een pakje sigaretten gerookt had.”

Lotte Tieleman sprak Anne van der Wal, een vaste roker, over haar visie over de aankomende maatregelen en hoe dit de toekomst van haar rookgedrag beïnvloed.

Over de auteur

Bouke Hulsbus

Bouke (2001) is student aan de HU, Journalistiek. Hij heeft een grootse interesse voor fotografie en heeft dit ook een aantal jaar gestudeerd. Kunst en cultuur is waar Bouke zich graag in verdiept. Naast het creatieve heeft Bouke ook gevoel voor het technische. Gezien Bouke al een aantal jaren woonachtig is in Utrecht, van Overvecht tot de binnenstad, heeft hij een breed scala aan ervaring van omwonenden en wil deze ook graag toepassen om het nieuws op een fijne manier over te brengen.