Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Trouwe Politiekids beëdigd door wijkwethouder van Overvecht

Trouwe Politiekids beëdigd door wijkwethouder van Overvecht

Samen voor Overvecht - de organisatie rond politiekids.

Deze week is een groep kinderen van de Mattheusschool in Overvecht beëdigd door de wijkwethouder van Overvecht Rachel Straafland. Deze club Politiekids stond onder leiding van jeugdagent Lars Kaptein. Tijdens de beëdiging hebben de kinderen beloofd om zich als voorbeeldfunctie te gedragen voor anderen, net zoals politieagenten dat doen.

“We zijn begonnen met Politiekids om in contact te komen met de jeugd in Overvecht” Vertelt Lars. Hij vindt positief contact tussen de jeugd en de politie erg belangrijk en merkt dat daar nog heel veel beter aan moet, met name in de wijk Overvecht. “We proberen hiermee de band met de wijk weer beter te maken, en om daar jong mee te beginnen.”

De Politiekids begonnen met een ‘zet je licht aan’ actie in Overvecht, waarmee ze met graffiti tekens op de weg mensen meer bewust willen maken over hoe belangrijk verlichting op de fiets is. Verdere plannen zijn volgens Lars nog niet in beton gegoten, maar de organisatie denkt er wel over na om een verkeersactie met de groep uit te voeren, en een politietraining te geven, of ook wel een kanjertraining. Hier leren ze hun zelfredzaamheid vergroten.

De kinderen uit groep 5 tot en met 8 reageerden allemaal op hun eigen manier heel positief op de actie. Volgens Lars trekt de groep goed samen, “Ze versterken elkaar, ze corrigeren elkaar, maar gaan met respect met elkaar om.”, precies zoals ze beloofd hadden tijdens de beëdiging.

Verslaggever Lucas gaat in gesprek met leerkracht Jordy Schouten van de Mattheusschool in Overvecht, hij staat nauw in verband met de organisatie en weet veel van het project af.

Over de auteur

Peer Ripmeester

Peer Ripmeester werd op 30 april 2006 geboren in Rotterdam, hij is eerstejaarsstudent aan de hogeschool voor journalistiek in Utrecht. Waarom? Hij is op het idee gekomen door zijn vader, die dit ook een jaartje gedaan heeft toen hij jonger was. Toen hij naar de eerste open dag voor de school van journalistiek ging wist hij gelijk dat het de goede keuze was, soms heb je die klik gewoon en weet je het echt zeker. Het gebouw, de mensen, het klopte gewoon. Peer is altijd al een heel uitgaand en open persoon geweest die graag dingen van mensen en gebeurtenissen af weet, en om dat als studie te kunnen doen vindt hij geweldig. Er is geen duidelijke ambitie die hij nastreeft maar een leven als presentator bij een reisprogramma lijkt hem enorm vet. Toch worden alle opties open gehouden en is hij berijd om heel veel dingen te proberen