Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Naaiatelier bij Wij3.0 helpt mensen met een rugzakje aan zelfontwikkeling

Naaiatelier bij Wij3.0 helpt mensen met een rugzakje aan zelfontwikkeling

Op het Ghanaplein in Overvecht is het Naaiatelier de hele week bezig met het ondersteunen van mensen die arbeidsongeschikt zijn of in de bijstand zitten. Dit doen ze met ervaren personeelsleden die op deskundige wijze de deelnemers helpen met mentale en fysieke klachten.

Het naaiatelier bevorderd zelfontwikkeling door de mogelijkheid te geven van maatschappelijke ondersteuning, zingeving en betrokkenheid. Zo komen de mensen samen om aan een opdracht te werken en kunnen zij zich ook focussen op het project. Naast dat je de basis van naaien geleerd krijgt is er ook altijd een persoon aanwezig die je ondersteund met de opdracht en jezelf.

‘’Werk is ongeschikt. We werken aan opdrachten. Het gaat niet over het tempo. Het gaat om de opdracht.’’ Aldus Maghalie Sloot maatschappelijk ondersteuner van het naaiatelier. De opdrachten stromen binnen via bedrijven en particulieren en er is ook nooit een deadline. Dit is dan ook om de werkdruk weg te halen bij de deelnemers van het programma.

Een van de opdrachten waar nu aan gewerkt wordt is het recyclen van oude tote bags naar broodzakken. Verslaggever Wanshika is in gesprek gegaan met een deelnemer om te praten over het werk wat zij daar doen.

Over de auteur

Damian van Schaik

Damian is geboren op 8 maart 2002 in ‘s-Hertogenbosch. Al in zijn jonge jaren was Damian druk bezig met het uitzoeken van alles waar hij een vraag over had. Na Kees van de Spek op tv gezien te hebben wist hij zeker dat de richting van journalistiek echt iets voor hem was! Damian’s droom is dan ook om de richting van misdaad in te duiken, en de meest spannende verhalen te ontdekken. En vooral om Nederland een beter begrip te bieden over hoe ingewikkeld de misdaad is. Naast zijn drukke leven als student is Damian ook te vinden in een restaurant als ober. Wijn drinken en lekker eten is zeker meer dan een hobbie. Het is passie van Damian. Naast de liefde voor de horeca is Damian ook echt een trouwe Bosschenaar dus hij is met carnaval ook altijd te vinden in zijn boeren kiel. Al met al is Damian een losse jongen waar je zeker een kort praatje of een lange avond mee kan hebben. Houdoe!