Utrecht Noord

Selecteer Pagina

WijWolf: Een voorstelling waar kinderen wolf kunnen zijn

WijWolf: Een voorstelling waar kinderen wolf kunnen zijn

Foto: Alanis van Beek - kinderen mogen meedoen aan de voorstelling WijWolf

WijWolf is een voorstelling speciaal voor kinderen samengesteld door Profound Play. Deze organisatie heeft als doel kinderen de wereld te laten ontdekken op een speelse maar ook artistieke wijze. In deze voorstelling worden kinderen vanaf twee jaar voorgesteld aan de wolf.

De voorstelling duurt 45 minuten en wordt ondersteund door live muziek. Er wordt niet gepraat en de performer beweegt en gedraagt zich als een wolf.

In deze interviews wordt duidelijk waarom juist deze voorstelling zo belangrijk is voor kinderen.

In onderstaand interview praat Guusje met Matthia Jansen van ZIMIHC Theater Zuilen over de voorstelling.

Alanis praat met de artistiek leider van de voorstelling, Jasmin Hasler.

Over de auteur

Alanis van Beek

Alanis van Beek, 22 jaar, is eerstejaars journalistiekstudent afkomstig uit het rustige Zeeland. Deze rust was niks voor haar. Ze verhuisde zodra het kon naar de grote stad Rotterdam. Haar bijbaan bij de bioscoop in Rotterdam heeft haar geholpen in sociale skills en heeft haar ook geleerd brutaal en kritisch te zijn. Dit zijn fijne eigenschappen wanneer je probeert de leukste en meest relevante informatie uit mensen te krijgen. De keuze om journalist te worden was snel gemaakt toen haar Nederlands docent deze opleiding aanraadde. Ze is nieuwsgierig en vindt het leuk op onderzoek uit te gaan. Later lijkt het haar leuk om achter de schermen te werken als regisseur bij tv programma’s of bij de radio. Muziek en films spelen een grote rol wanneer het gaat om vrijetijdsbesteding. Ook vindt ze het belangrijk veel tijd te spenderen met vrienden en steeds nieuwe connecties te maken.