Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Ook tijdens wintermaanden blijven deelnemers meedoen aan De Derde Helft

Ook tijdens wintermaanden blijven deelnemers meedoen aan De Derde Helft

Foto ter illustratie - bron : usvhercules.nl

Elke vrijdag vindt De Derde Helft plaats op voetbalclub USV Hercules. Een evenement voor ouderen om sociaal actief te blijven en te blijven bewegen. Zelfs tijdens de wintermaanden blijven evenveel deelnemers meedoen.

Tijdens de wintermaanden blijft De Derde helft even veel bezocht als in andere tijden van het jaar. Een van de organisatoren van het evenement, Fons Visser. vertelt: “De fitness verplaatsen we naar binnen, en als het slecht weer is wordt er niet getennist, maar de banen zijn het hele jaar door te gebruiken dus als ze zin hebben kunnen de deelnemers de banen gewoon gebruiken.” Dit gaat samen met de andere activiteiten die nog worden georganiseerd, de opkomst blijft het gehele jaar door groeien, en daalt zeker niet. “Al is het zomer of winter, het maakt helemaal niks uit.”

Naast de sportactiviteiten worden er meerdere dingen aangeboden, lezingen die als doelgroep de deelnemers van de organisatie hebben, in het café wordt er gekletst, in een andere zaal zijn mensen dan weer aan het bridgen. “Er hangt een hele gemoedelijke sfeer, niets hoeft, er zit geen enkele competitiedrang achter, het is heel laagdrempelig.”

De doelgroep van alleen ouderen is sinds het begin (zomer 2019) van de organisatie verbreed. Ook komen er jongere mensen met dementie “op de vrijdagochtend komen ze hier, het gaat steeds beter, je ziet dat ze steeds meer integreren en met anderen meedoen.” Daarnaast is er nog een groep mensen met niet-aangeboren hersenletsel die ook aan de activiteiten meedoen.

Verslaggeven Lucas gaat in gesprek met Ellie Gijsen, die al sinds het begin van De Derde Helft aanwezig is.

Over de auteur

Peer Ripmeester

Peer Ripmeester werd op 30 april 2006 geboren in Rotterdam, hij is eerstejaarsstudent aan de hogeschool voor journalistiek in Utrecht. Waarom? Hij is op het idee gekomen door zijn vader, die dit ook een jaartje gedaan heeft toen hij jonger was. Toen hij naar de eerste open dag voor de school van journalistiek ging wist hij gelijk dat het de goede keuze was, soms heb je die klik gewoon en weet je het echt zeker. Het gebouw, de mensen, het klopte gewoon. Peer is altijd al een heel uitgaand en open persoon geweest die graag dingen van mensen en gebeurtenissen af weet, en om dat als studie te kunnen doen vindt hij geweldig. Er is geen duidelijke ambitie die hij nastreeft maar een leven als presentator bij een reisprogramma lijkt hem enorm vet. Toch worden alle opties open gehouden en is hij berijd om heel veel dingen te proberen