Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Kerst in ZIMIHC

Kerst in ZIMIHC

Foto: Alanis van Beek - Gang van ZIMIHC Wittevrouwen

ZIMIHC Theater Wittevrouwen maakt iedere maand tijd voor een speciale kindervoorstelling. Deze maand staat deze voorstelling helemaal in het teken van kerst. Met de klassieke kerstliedjes in een nieuw jasje, is de voorstelling Kerstvlokjes van Marianne van Houten verrassend en nieuw.

Op 10 december om elf uur gaan de deuren van het theater open. Langzaam loopt het foyer vol met kinderen en hun ouders. De voorstelling is muzikaal, het verhaal wordt aan elkaar gezongen. Af en toe mogen de kinderen meedoen met de show. Om kwart voor twaalf is het afgelopen.

Na de voorstelling spreekt verslaggever Guusje met Marianne van Houten over de voorstelling.

Nadat het foyer helemaal leeg is gelopen spreekt verslaggever Alanis met René, vrijwilliger bij ZIMIHC.

Over de auteur

Alanis van Beek

Alanis van Beek, 22 jaar, is eerstejaars journalistiekstudent afkomstig uit het rustige Zeeland. Deze rust was niks voor haar. Ze verhuisde zodra het kon naar de grote stad Rotterdam. Haar bijbaan bij de bioscoop in Rotterdam heeft haar geholpen in sociale skills en heeft haar ook geleerd brutaal en kritisch te zijn. Dit zijn fijne eigenschappen wanneer je probeert de leukste en meest relevante informatie uit mensen te krijgen. De keuze om journalist te worden was snel gemaakt toen haar Nederlands docent deze opleiding aanraadde. Ze is nieuwsgierig en vindt het leuk op onderzoek uit te gaan. Later lijkt het haar leuk om achter de schermen te werken als regisseur bij tv programma’s of bij de radio. Muziek en films spelen een grote rol wanneer het gaat om vrijetijdsbesteding. Ook vindt ze het belangrijk veel tijd te spenderen met vrienden en steeds nieuwe connecties te maken.