Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Open podium bij Utrecht Danst Winterfestival

Open podium bij Utrecht Danst Winterfestival

Afbeelding ter illustratie

Vele Utrechtse dansgroepen verzamelen zich zaterdag 9 december voor het Utrecht Danst Winterfestival. Dit evenement vindt plaats in het ZIMIHC theater Stefanus. Namens ZIMIHC organiseert Maartje Verhoeckx deze editie.

 

Onder uitgenodigde dansers was veel enthousiasme volgens Maartje. ‘De dansers laten graag zien waar ze mee bezig zijn’. Ook zegt zij dat de dansers het van elkaar leuk vinden om te zien waar ze mee bezig zijn. Maartje hoopt dat dit enthousiasme ook leeft onder de wijkbewoners. ‘Wij hopen dat ze nieuwsgierig worden naar dans en zich uitgenodigd voelen om te komen kijken’.

Contact met de dansgroepen is gelegd door middel van de mailinglijst, nieuwsbrief en via online kanalen. Via deze wegen deed ZIMIHC een oproep aan dansers om zich aan te melden voor dit initiatief. De reacties waren positief, dansend Utrecht laat graag zien wat ze kunnen aldus Maartje.

In 2020 was er ook al een editie, al was deze in uitgebreidere vorm met workshops op meerdere locaties en aansluitend het open podium. Hoe de volgende edities er precies uit gaan zien zal de tijd leren, maar het open podium zal ook daar zeer waarschijnlijk blijven terugkomen.

Verslaggeefster Anne Schuiling ging langs bij Dans Atelier 42. Daar spraak zij met oprichter en choreograaf Minke Brands over de solodans die zij als dansschool tijdens het Utrecht Danst Winterfestival gaan uitvoeren.

Over de auteur