Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Inwoners Overvecht raken deel van hun tuin kwijt

Inwoners Overvecht raken deel van hun tuin kwijt

Voor inwoners aan de St. Anthoniedijk in Overvecht te Utrecht kwam het nieuws dat ze een deel van hun tuin kwijt zullen raken uit het niets. De gemeente heeft een plangebied over het gebied uitgegeven waarvan inmiddels de tweede herziening ook is goedgekeurd.

De nieuwe plannen die de gemeente heeft horen bij haar nieuwe bestemmingsplannen. Nog niet iedereen is daarvan op de hoogte. De desbetreffende bewoner kan zijn oren niet geloven bij het horen van de plannen, die door de gemeente zijn gemaakt, krijgt de bewoner van een riante villa aan de St. Anthoniedijk een strakke blik op zijn gezicht. De man stokt even met praten en wrijft met zijn hand op zijn kin terwijl hij naar woorden zoekt. Na een korte stilte begint de man weer te vertellen: ‘Typisch van de gemeente.’ De man spreekt zijn onrust uit over dit plan terwijl hij verschillende wegwerp gebaren maakt met zijn hand alvorens hij deze in zijn zij plaatst.

Het gebied dat tot recreatiegebied moet gaan behoren licht tegen het Gagelbos. Het bos, dat het hele jaar geopend is, heeft nu al een klimtoestel, stapstenen, een kabelbaan & een drijvend vlot. Ook beschikt het bos over een aantal looproutes zowel voor kinderen als voor volwassenen. Het beoogde perceel ligt achter een sloot, natte moddergrond en een rij van tientallen bomen. Eventjes is het droog en er stapt een man uit de auto om te vertrekken naar het bos. Nadat de man een paar stappen door de plassen zet en wordt gevraagd over het perceel zegt hij: ‘De aanleg van het perceel is een merkwaardig idee.’ Terwijl de man weer richting het bos vertrekt laait een gure wind op. Het is min 1 graden Celsius. Toch zijn er toch nog een dozijn aan mensen aan het wandelen. Sommige met de hond, maar de meeste lopen in hun eentje.

Of er veel te recht gaat komen van de plannen van de gemeente valt zeer te bevragen. Zo zegt de buurtbewoner van de aangrenzende woning: ‘Dit is weer typisch de gemeente. Dan zit er weer zo een nieuwe bobo die weer wilt laten zien hoe geweldig het is. Ik zie het allemaal wel gebeuren. Ik denk niet dat ze het plan door gaan zetten.’ Staatsbosbeheer zegt erover: ‘Dit valt buiten ons gebied, hier gaan wij niet over.’ De gemeente heeft ook geen directe kennis over het onderwerp terwijl het plan al in de tweede herziening zit. Wel kunnen zij er later op terugkomen naar eigen onderzoek.

Over de auteur

Ruthger Spanjaard

Goedendag, De meeste mensen noemen mij grappig maar u mag mij Ruthger noemen. Mijn vrienden noemen mij vaak Rut of Ruttie, maar in mijn paspoort staat dat ik Ruthger Daniël Bastiaan Spanjaard heet en ik in Venlo ben geboren. Ik ben een eerstejaars op de school voor journalistiek. De opleiding is pas net begonnen dus met schrijven heb ik nog niet veel ervaring. Mijn expertise ligt meer bij het presenteren wat ik al een vaker heb gedaan. Zo heb ik op verschillende evenementen al gepresenteerd zoals: de Traayout, de stunt van onze school en zat ik in een Tv-programma over techniek voor Peel en MaasTV. Ik zou dan persoonlijk ook liever die kant op gaan qua journalistiek. Ik ben geïntresseerd in sport, misdaad, defensie en muziek. In mijn hoofd gaan de hele dag vragen rond er is dus geen verhaal gek genoeg om niet over te schrijven. Dus mocht u een verhaal hebben of een interessant onderwerp hebben mag u mij altijd contacteren. telefoon: 06 16477028 instagram: @Ruthger1237 Facebook: Ruthger Spanjaard Twitter/X: @ruthgerDBS