Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Knutselen met recyclebaar materiaal

Knutselen met recyclebaar materiaal

Huishoudens en bedrijven produceren bergen afval. De afvalproductie per inwoner bedraagt 2,5 duizend kilo in 2016. Bij dat afval zitten alle afvalmaterialen als voedselresten, verpakkingen, ijzer, papier, plastic, glas, chemisch afval en bouwafval. Een deel van dat afval wordt verbrand, voor energieopwekking, een deel wordt gerecycled, een deel wordt gestort en een deel geëxporteerd. In het opnieuw gebruiken van materialen zit de laatste jaren nauwelijks ontwikkeling. Het storten is de laatste jaren afgenomen, het verbranden neemt toe.

Bij de Griftsteede konden kinderen op 28 maart zelf iets komen knutselen met gerecyclede materialen. Valerie van den Boorn sprak Marte Vermeulen over deze activiteit:

Over de auteur

Valerie van den Boorn

Valerie van den Boorn, geboren in Maastricht, twijfelde na het behalen van haar havo diploma welk pad het juiste voor haar zou zijn. Tijdens haar tussenjaar in het buitenland kwam de interesse in de journalistieke wereld. Ze besloot haar spullen te pakken en te verhuizen van Zuid-Limburg naar Utrecht. Ze koos voor deze studie omdat ze gefascineerd is door het vertellen van verhalen en het onderzoeken van belangrijke maatschappelijke kwesties.