Utrecht West

Selecteer Pagina

Allereerste Symbiose Workshop in Utrecht

Allereerste Symbiose Workshop in Utrecht

Grondstoffen te kort is een tijdbom voor veel ondernemers. Dit is geen probleem wat kan worden genegeerd of vooruit kan worden geschoven. Om deze uitdaging aan te pakken steekt Lage Weide de koppen bij elkaar met een symbiose track, waarbij ondernemers opzoek gaan naar mogelijkheden om grondstoffen onderling uit te wisselen. Roeland Tameling, directeur van Parkmanagement Lage Weide geeft aan dat het eigenlijk ‘een soort speeddating voor grondstoffen op het bedrijventerrein Lage Weide is’.

Het is voor het eerst dat deze workshop in de provincie Utrecht wordt georganiseerd. Volgens Roeland Tameling is het een goede eerste stap waarbij Lage Weide ondernemers uitnodigt op basis van de data met alle grondstoffen die is onderzocht, zodat vervolgens ondernemers met elkaar aan tafel kunnen gaan en uiteindelijk zaken te kunnen doen.

Wat levert de symbiose track de bedrijven op? Roeland Tameling geeft aan dat een aantal van de bedrijven geeft aan dat het puur voor de business is zodat ze daar geld mee verdienen. Ook geven bedrijven aan dat ze dit volgens wet en regelgeving moeten doen, ‘maar de overgrote meerderheid, en dat vond ik eigenlijk wel mooi, die deed het ook gewoon vanuit duurzaamheidsoverwegingen.’ ‘Dus bedrijven doen het vanuit zakelijke overwegingen, maar vooral als ideaal van het zorgen voor een betere wereld.’

Tekst: Otto Maes

Hieronder kunt u een interview beluisteren waarin een deelnemer van de symbiose workshop vertelt over zijn ervaring en wat hij hieraan heeft.

Audio: Maureen Maas

Over de auteur

Maureen Maas

Ik ben Maureen Maas en ik ben 17 jaar. Ik woon in het mooie maar kleine stadje Vianen, dat ligt net onder Utrecht. Ik doe nu sinds september de opleiding journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Ik vond het schrijven van teksten en het stellen van vragen vroeger al heel erg leuk. Dit is dan ook de rede dat ik denk dat deze opleiding wel echt bij mij past. Daarnaast vind ik het heel interessant om op onderzoek uit te gaan en vind ik het leuk om verhalen te vertellen. Wat ik later binnen de journalistiek zou willen doen weet ik nog niet zeker. Wel lijkt het werken bij de televisie, zowel voor als achter de schermen, me heel erg leuk. Dus wie weet zie je me nog eens voorbij komen.