Utrecht West

Selecteer Pagina

De sint naar Molenpark

De sint naar Molenpark

Foto: Maxime Engelen, Kindercampus

Sinterklaas gaat langs komen bij de Kindercampus Molenpark. Ik heb Dieske, leraar op het kindercampus molenpark daarover gesproken.

Op het Kindercampus Molenpark zitten de kinderen al in de sfeer van sinterklaas. De kleine kinderen van groep 1 en 2 kunnen niet wachten tot sinterklaas langs gaat komen. De kinderen gaan komende weken allemaal verschillende spelletjes doen in voorbereiding voor wanneer sinterklaas langskomt op school.

De kleuters van groep 1 en 2 gaan een liedje voorbereiden voor sinterklaas en gaan ook nog een leuke speurtocht doen. De kleuters zitten ook ontzettend veel te knutselen en krijgen rekensommen die te maken hebben met sinterklaas. De kinderen van klas 3 en 4 zijn natuurlijk iets ouder dus die gaan een soort sinterklaas gerelateerde puzzel doen.

Voor de middenbouw en bovenbouw draait de sinterklaas tijd niet veel meer om sinterklaas maar meer om de gezelligheid in de klas. Daarom gaan die klassen surprises doen.

Dieske had mij verteld dat sinterklaas elk jaar op een gekke manier naar de basisschool gaat. Een paar jaar geleden werd hij gebracht naar school door de buurtpolitie, een ander jaar werd sinterklaas gebracht met de bakfiets. Dus de kinderen gaan zich verheugen op wat voor manier sinterklaas dit jaar gaat komen naar school.

Over de auteur

Tjebbe van der Weerdt

Hoi, ik ben Tjebbe Bart van der Weerdt. Ik ben geboren op 15 juni 2005. Ik ben geboren in Amsterdam en woon nu in Amstelveen. Ik heb mijn havo-diploma gehaald bij de Nieuwe School in Amsterdam.Ik vind het altijd leuk om met mensen over verschillende onderwerpen te praten en vond het ook heel leuk om onderzoek te doen over dingen die mij interesseren. Zo kwam ik bij de studie journalistiek aan de hogeschool van Utrecht. Ik heb er zin in om alle aspecten van de journalistieke wereld te ontdekken. De positieve kanten en de negatieve kanten.