Utrecht West

Selecteer Pagina

Release show ROODNOOT

Release show ROODNOOT

Foto van Bob Barlag door Julia Sniecikowska

Utrecht-West – Op 8 december heeft de singer-songwriter Bob Barlang samen met zijn band de release show van hun nieuwe ep in de dB’s concertzaal.

Bob Barlag is een 27 jarige singer-songwriter die in zijn band ‘ROODNOOT’ de muziek die hij voor zichzelf maakt tot uiting brengt. Bob is deel van verschillende projecten, hij vertelt dat hij als hij muziek maakt achteraf kijkt naar in welk hokje dat past, en op basis daarvan kiest hij of hij het bijvoorbeeld onder ROODNOOT uitbrengt.

Onlangs heeft deze band een nieuwe EP uitgebracht, genaamd ‘When All is Said and Done’. Deze EP gaat voornamelijk over oud worden, het zwarte gat na je studie preventie, maar vooral over het zwarte gat waarin hij zich bevond in de muziekwereld. Bob vertelt dat hij heel erg onzeker was, maar dat hij dat juist gebruikte om in zijn muziek te verwerken. “Ja, het klinkt zo stom, maar het is wel waar mijn muziek over gaat, ouder worden”.

Door middel van de release show wil Bob bereiken dat mensen zijn muziek horen en het gaan luisteren. Ook vertelt hij dat hij het leuk vindt om op deze manier het hele proces van muziek uitbrengen weer mee te maken, van het schrijven van de songtekst tot het uitbrengen en opvoeren van zijn muziek. “Je maakt de muziek niet voor het publiek, maar voor jezelf.”

Bob Barlag is een 27-jarige muzikant uit Utrecht. Nadat hij als muziek technicus is afgestudeerd aan het conservatorium is hij tijdens corona begonnen met het maken van een album om zo weer onder de mensen te komen. In dit audio interview leren we het brein achter ‘Roodnoot’ kennen.

Tekst – Kirsten Runge

Audio – Julia Sniecikowska

Over de auteur

Julia Śniecikowska

Mijn naam is Julia Sniecikowska. Mijn interesses liggen voornamelijk bij kunst, cultuur en passie van anderen. Mijn nieuwsgierigheid is altijd erg groot geweest, waardoor dit soort werk mij ook altijd plezier bezorgt.