Utrecht West

Selecteer Pagina

Belangrijke boodschap tegen discriminatie

Belangrijke boodschap tegen discriminatie

In een opvallende en betekenisvolle zet hebben studenten van de Universiteit Utrecht een kleurrijke muurschildering onthuld aan het Westplein in Utrecht-West, met het 175-jarig jubileum van de Nederlandse grondwet als inspiratiebron. Het indrukwekkende kunstwerk, uitgevoerd door Marc Hanna en zijn medestudent, plaatst Artikel 1 van de grondwet in de schijnwerpers, met als kernboodschap dat iedereen gelijk behandeld moet worden en discriminatie geen plaats mag hebben.

Marc Hanna, een van de creatieve breinen achter het initiatief, benadrukte het belang van Artikel 1 als leidraad voor gelijkheid. “Niet alleen bestaat de grondwet 175 jaar,” zei hij, “maar wat er in Artikel 1 staat, trok ons het meeste aan. De boodschap is duidelijk: iedereen verdient gelijke behandeling, en discriminatie hoort niet thuis in onze samenleving.”

Het idee voor de muurschildering was niet nieuw voor Marc Hanna en zijn mede-uitvoerder. Zij koesterden dit plan al geruime tijd en waren vastbesloten om het werkelijkheid te maken. De keuze voor het Westplein in Utrecht-West was strategisch, en de reacties uit de buurt zijn positief. Een bewoner van Utrecht-West, afkomstig uit Lombok, beschreef het initiatief als prachtig en hoopgevend.

De bewoner, die zelf in het verleden slachtoffer was van pesterijen vanwege zijn andere huidskleur en afkomst, deelde zijn persoonlijke ervaring: “Het heeft mij veel pijn gedaan, maar ik hoop dat deze muurschildering de aandacht zal trekken, zodat discriminatie de wereld uit kan. Dan zal ik met mijn eigen ogen zien dat de wereld een stukje mooier wordt.”

De muurschildering symboliseert niet alleen een viering van 175 jaar grondwet, maar ook een krachtige boodschap tegen discriminatie. Het kunstwerk fungeert als een visueel statement dat de aandacht vestigt op het belang van gelijke behandeling en het uitbannen van vooroordelen in de samenleving.

Over de auteur

Isa Knol

Isa Knol (2003) Ze is geboren en getogen in Sleeuwijk. Een echte Brabander in haar ogen. Van Jongs af aan heeft zij al een nieuwsgierige geest en wil ze bij elke gebeurtenis kijken of er nog meer valt te achterhalen. Ze is begonnen bij radio AFM, de publieke omroep van de gemeente Altena. In haar eigen radioprogramma, ‘Aan tafel met…’, interviewt ze invloedrijke personen uit de gemeente, waardoor ze een breed scala aan onderwerpen heeft mogen verkennen Ze is vastbesloten om belangrijke kwesties aan het licht te brengen, waarbij ze streeft naar nauwkeurigheid, diepgang en evenwicht. Met haar nieuwe baan als hyperlocal journalist in de wijk Utrecht-west, hoopt ze door middel van haar vaardigheden de mensen uit de buurt inzicht te geven over hun eigen wijk. Ze wil haar publiek verrassen met complexe vraagstukken en uitdagende verhalen, zodat haar publiek na kan denken over de wereld om hen heen. Missie Ik blijf mij inzetten voor de hoogste normen van objectiviteit en ethiek. Ik kijk ernaar uit om mijn reis als hyperlocal journalist voort te zetten en ik ben vastbesloten om feiten te presenteren en verschillende perspectieven in mijn werk op te nemen.