Utrecht West

Selecteer Pagina

Expositie analoge foto’s in café de Kleine Max 

Expositie analoge foto’s in café de Kleine Max 

Expositie 'inzicht, uitzicht' in café Kleine Max

Lombok- In het café ‘Kleine Max’, gelegen in de wijk Lombok, wordt binnenkort een expositie van analoge foto’s geopend. De fotograaf die deze foto’s heeft gemaakt en gaat tentoonstellen is Anneleen Hulshof. Zaterdag 24 februari is het zo ver, vanaf dan kunnen bezoekers de beelden bewonderen in het café.  

‘Inzicht, uitzicht’ 

Het thema van de expositie is ‘inzicht, uitzicht’. Dit betekent het dichterbij komen van jezelf en de natuur. “Verbinding creëer je met jezelf door naar buiten te gaan, maar ook om naar binnen te keren”, vertelt Anneleen Hulshof. De foto’s sluiten aan op dit thema, omdat de foto’s van de natuur, de mens en alles eromheen zijn. Anneleen kwam op dit thema door haar yoga-kennis. Zij geeft namelijk yogales in de Kleine Max en volgt daarvoor ook een yoga-opleiding.  

De foto’s zijn vooral op vakantie gemaakt. Als Anneleen op vakantie gaat neemt zij meestal één tot twee fotorolletjes mee. Daarmee schiet zij dan plaatjes. “De beelden die ik maak zijn uniek, omdat de foto’s vrijwel altijd ‘one-takers’ zijn. Het maken van analoge foto’s is namelijk anders dan selfies op je telefoon, je maakt er niet gelijk 20. Anders is er zo een fotorolletje op.” volgens Anneleen worden daarom foto’s met een analoge camera bewuster gemaakt. Ook vertelt ze dat ze de beelden bijna niet bewerkt: “de enige bewerking die ik doe bij de foto’s is het pluis weghalen, dan worden de foto’s net wat scherper en helderder”, aldus Anneleen.  

De expositie  

“De foto’s zijn van de afgelopen 10 jaar, ik moest dus uit ongeveer 1500 foto’s de mooiste kiezen voor de expositie”, aldus Anneleen. Uiteindelijk heeft ze 70 potentiële foto’s gekozen en samen met een oud-klasgenootje van de kunstacademie de mooiste daarvan uitgekozen. Nadat Anneleen gevraagd was, voelde ze zich zenuwachtig en werd ze meteen overvallen door keuzestress. Nu ze de foto’s allemaal heeft opgehangen is ze tevreden: “het voelt nu goed en ik heb erg veel zin in de opening komende zaterdag. Het enige waar ik zenuwachtig voor ben is de speech die ik voor de opening moet geven.” Anneleen beschrijft het gevoel voor de expositie alsof ze haar verjaardag gaat vieren. 

 Café de Kleine Max 

Café ‘Kleine Max’ maakt voor elke maand een nieuwe agenda aan met andere activiteiten, zo is er iedere maand wel iets anders te doen. “Kleine Max is een ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners van Lombok en omstreken, samen metStichting Sociaal Cultureel Café Multatuli’ willen wij meer arbeidsparticipatie van mensen die het lastig hebben om een nieuwe baan te vinden. Samen streven wij na dat iedereen een plekje in de maatschappij krijgt”, vertellen medewerkers van de Kleine Max.  

Kleine Max heeft drie keer per jaar een expositie en volgens het café komen er veel klanten speciaal voor de exposities naar het café aan de Jan Pieterszoon Coenstraat. 

Anneleen Hulshof 

Anneleen heeft nu tijdelijk onbetaald verlof opgenomen om meer bezig te kunnen zijn met yoga en haar hobby: foto’s maken met de analoge camera. Normaliter werkt Anneleen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook organiseert Anneleen wandel-yogavakanties in de Ardennen. “Ik ben begonnen met foto’s maken dat ik op de kunstacademie in Utrecht zat. Na een jaar ben ik ermee gestopt en kreeg ik van een klasgenoot een analoge camera, zo ben ik begonnen met fotografie”, vertelt Anneleen. 

De genodigden zijn veel familie en vrienden, maar iedereen is welkom in het café in Utrecht-West.  

Over de auteur

Jet Kramer

hii, ik ben Jet Kramer en ik ben 18 jaar! Ik zit nu in mijn eerste jaar van de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Op dit moment werk ik samen met mijn klas als redactie voor SVJ-media. Mij lijkt het geweldig om later als journalist mooie en pakkende verhalen te kunnen schrijven.