Utrecht West

Selecteer Pagina

Waarom wordt de kringloopwinkel steeds duurder?

Waarom wordt de kringloopwinkel steeds duurder?

Vestigingscoördinator Michael Wijsman aan het werk om de donaties te sorteren

Midden in het kloppende hart van Lombok is de kringloopwinkel ‘Emmaus Lombok’ te vinden. De afgelopen jaren is de populariteit van dit soort kringloopwinkels enorm omhooggeschoten en dat is ook terug te zien bij Emmaus: naast de winkel verzamelt zich een grote rij van ingeleverde spullen en in de winkel lijken ontdekken mensen de diverse tweedehands spullen. Helaas is deze nieuwe populariteit ook ergens anders in terug te zien: de prijzen.

Kringloopwinkels worden door heel het land heen steeds duurder, ook in Utrecht-West. Maar waarom is dat eigenlijk? Sam Sahalessi en Wessel In den Bosch leggen het uit in de onderstaande explainer-video.

Over de auteur

Wessel In den Bosch

Ik ben 18 jaar oud en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel werk ik aan producties voor SVJ Hilversum en binnenkort ook voor SVJ Utrecht West. In mijn artikelen benader ik graag maatschappelijk relevante onderwerpen op een creatieve en objectieve manier. Door mijn brede interesse richt ik me dan ook graag op veel diverse onderwerpen. Als journalist ben ik bedreven in het snel formuleren van krachtige vragen, waardoor ik vaak word geprezen als een goede interviewer. Mijn doel zal altijd zijn om met betrouwbare en objectieve journalistiek een positieve impact te hebben op de wereld.