Utrecht Zuid

Selecteer Pagina

Studenten Hogeschool Utrecht voelen zich welkom tijdens paarse vrijdag

Studenten Hogeschool Utrecht voelen zich welkom tijdens paarse vrijdag

UTRECHT – De studenten van Hogeschool Utrecht worden met open armen ontvangen op campus tijdens paarse vrijdag. Paarse vrijdag word dit jaar gevierd op 8 december en ook op de hogeschool organiseren ze een programma voor de studenten. Aangezien Lunetten een flinke studentenwijk is zien ze graag iedereen verschijnen bij de HU.

“De GSA organiseert een leuk programma waar iedereen bij kan aansluiten. Er was een informatieve talk van theatermaker Tijn de Jong, een vogue workshop en performance van Utrecht Ballroom Scene en een interactieve drag performance van Simic”, verteld Bente Beumer, studentassistente PR-communicatie van de GSA. “Paarse vrijdag is een gezellige dag vol queer joy.”

Paarse vrijdag is een dag waar in dit geval studenten en docenten de kleur paars kunnen dragen om te laten zien dat zij een veilige plek zijn voor LHBTI personen en zij een gesprek aan willen en kunnen gaan met deze personen. Veel mensen dragen ook de kleur paars om te laten zien dat zij de LHBTI gemeenschap steunen.

“Het meeste animo voor paarse vrijdag komt van docenten, maar de studenten komen ook langzaam binnendruppelen”, zegt Beumer. “Ook is het bestuur van de GSA super enthousiast en doet gezellig mee met de activiteiten.”

Paarse vrijdag draait het meest om je comfortabel voelen om wie je bent. Volgens Beumer verschilt dat erg welke studie je als student doet. “Je hoort van de een dat de klas super queer is en vol zit met supporters, maar van de ander hoor je weer dat het niet veilig is om jezelf te zijn of dat er mensen zijn die er negatief mee omgaan.”

Over de auteur

Deirdre van Gils

Deirdre van Gils (2006) is student aan de School voor Journalistiek in Utrecht.