Utrecht Zuid

Selecteer Pagina

De bouwplannen Smaragdplein laten op zich wachten

De bouwplannen Smaragdplein laten op zich wachten

De bouwplannen Smaragdplein laten op zich wachten

Het winkelcentrum Smaragplein zal door de meeste mensen niet als gezellig en aantrekkelijk worden omschreven. Panden staan leeg en veel horeca is er niet. Om dit te veranderen doken er onlangs  verschillende plannen op om het winkelcentrum Smaragdplein nieuw leven in te roepen.

Winkels zullen worden gesloopt en er zal nieuwe horeca komen. Daarnaast worden er ook nog eens 80 nieuwe huurwoningen gerealiseerd met gemeenschappelijke groene daktuinen en komt er een ondergrondse parkeergarage voor zo’n 25 auto’s en 300 fietsen. Maar hoe staat het er nu met die plannen voor?

Een van de winkels die gesloopt zou moeten worden is de Blokker. Maar volgens een medewerker, Kimberly van Rosengarten, zijn de bouwplannen uitgesteld omdat er op dit moment geen geld voor wordt vrijgemaakt door de Gemeente Utrecht. “De prioriteit van de gemeente liggen niet bij dit winkelcentrum” verteld Kimberly. De bewoners zullen dus nog even moeten wachten op deze beloftes.

Over de auteur

Rhodé Bollaert

Rhodé Bollaert (2003) is student aan de school voor journalistiek in Utrecht. Ze heeft een oprechte interesse in de levensverhalen van andere mensen en wil hier graag over schrijven. Ze houdt van reizen en andere culturen en vindt het leuk zich hierin te verdiepen. Door haar tijd op de Vrije School heeft ze geleerd te reflecteren op zichzelf en haar werk en hoopt dit ook in de journalistiek toe te passen.