Woerden

Selecteer Pagina

Jim’s lekkere appelmoes helpt kinderen met downsyndroom wereldwijd.

Jim’s lekkere appelmoes helpt kinderen met downsyndroom wereldwijd.

Jim met zijn zelfgemaakte appelmoes

Jim is een twaalfjarige jongen en heeft het syndroom van down. Hij heeft ook een liefde voor appelmoes. Hierbij heeft Jim een bijzondere missie: het verkopen van zijn zelfgemaakte appelmoes om andere kinderen met het downsyndroom te steunen. Met de potten die hij verkoopt, draagt hij bij aan de missie van de Dutch Down Support Foundation DDSF, om gelijke kansen te bieden aan deze kinderen wereldwijd.

Jim zijn opa heeft een professionele appelboomgaard en hiervan maakt zijn moeder, Maddy, heerlijke appelmoes. En die verkopen ze nu aan een goed doel. Dit doen ze samen met Prina. Prina heeft ook een zoon met het syndroom van Down. ‘Jim helpt mee met alle kratten appels in de auto te zetten en helpt af en toe mee met opa om de appels te plukken. Hij is een heel blij model, hij wil heel graag foto’s en filmpjes maken, want hij is heel erg trots op zijn eigen appelmoes!’ vertelt Prina. 

De opbrengst van de appelmoes gaat naar de Dutch Down Support Foundation. Deze stichting steunt zowel volwassenen als kinderen met het syndroom van Down in kansarme gebieden. En dit doen ze door middel van het delen van kennis en middelen. 

‘We streven niet naar een bepaald bedrag. We richten ons meer op naamsbekendheid, dat mensen het lekker vinden en het graag willen kopen, zodat we de stichting kunnen steunen.’ vertelt Prina. 

Met elke verkoop draagt Jim bij aan een wereld van gelijke kansen voor kinderen met het downsyndroom, waarmee hij een prachtig voorbeeld is van hoe een klein gebaar een groot verschil kan maken. 

Luister hier naar het audio bericht van David Crince



Over de auteur

Babs van Boxtel

Babs van Boxtel studeert sinds dit jaar journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Zij is een jonge, geïnteresseerde en creatieve student met ambities. Haar droombaan is dan ook presenteren. Deze interesses zijn ontstaan in haar middelbare school tijd. Voor haar profielwerkstuk heeft zij dan ook een documentaire gemaakt en heeft hierbij veel voor de camera gestaan. Hier begon haar passie voor presenteren en deze passie wilt ze graag ontwikkelen. Haar nieuwsgierigheid en brede interesses zorgen voor veel sterke ideeën voor nieuwe opdrachten en projecten.