Zeist

Selecteer Pagina

Gemeente Zeist plaats 400 nieuwe Bomen

Gemeente Zeist plaats 400 nieuwe Bomen

Bomen in de winter met mist.

Zeist– In de voortdurende inspanning om het groene landschap van Zeist te behouden, organiseert de gemeente haar jaarlijkse herplantactie van bomen. Kees van der Bas, regisseur Bomen van de gemeente Zeist, licht de details van deze initiatieven toe. “Het is geen eenmalige gebeurtenis, maar een integraal onderdeel van ons Lange Termijn Bomen Beheer Plan”.

Dit plan dicteert het proces van het vervangen van bomen die zijn gestorven of als onveilig worden beschouwd. In de winter worden dan nieuwe bomen geplant, “Dit is de optimale tijd voor het planten van bomen.” Verteld Van der Bas

De verantwoordelijkheid voor de herplanting van de 400 bomen ligt bij de gemeente Zeist, zoals Van der Bas verklaarde: “We beheren het openbare gebied en zijn daarom ook verantwoordelijk voor het planten van bomen. Deze komen van een kweker en worden niet lokaal hergebruikt”.

Niet elke verwijderde boom krijgt een directe vervanging, legde Van der Bas uit: “Soms is een locatie gewoon niet geschikt voor een nieuwe boom vanwege beperkingen in ruimte, zowel boven als onder de grond”.

Het selectieproces voor de geschikte boomsoort is zorgvuldig en houdt rekening met verschillende factoren. Criteria omvatten het gemeentelijk beleid, bodemgesteldheid, beschikbare ruimte, integratie in de omgeving, bijdrage aan biodiversiteit en aanpassing aan het veranderende klimaat.

Voor betrokken burgers benadrukte Van der Bas de toegankelijkheid van informatie: “Inwoners kunnen altijd terecht op onze website, telefonisch contact opnemen of het contactformulier gebruiken. Ons Lange Termijn Bomen Beheer Plan is ook beschikbaar voor inzage op de website”.

De herplantactie weerspiegelt de inzet van de gemeente Zeist voor een duurzaam en groen stadslandschap, waarbij zorgvuldig wordt omgegaan met de keuze en plaatsing van bomen op basis van ecologische en stedelijke overwegingen.

Over de auteur

Isa Franssen

Ik ben Isa Franssen, geboren in Leiden (2002) en momenteel een beginnende journalist aan de Hogeschool Utrecht. Mijn huidige rol is verslaggever in Zeist voor SVJ-media, waar ik mijn journalistieke vaardigheden aanscherp en ervaring opdoe. Mijn passie ligt bij true crime, en mijn ultieme doel is om misdaadjournalist te worden. Ik ben ervan overtuigd dat elke zaak aan het licht moet komen. Momenteel duik ik diep in de wereld van Zeist, hier gaat het niet alleen over misdaad maar probeer ik meerdere manieren van journalistiek te ontdekken. True crime is voor mij meer dan slechts nieuwsgierigheid; het is een roeping om rechtvaardigheid te dienen. Terwijl ik mijn journalistieke vaardigheden ontwikkel, streef ik naar een toekomst waarin ik de stem kan zijn voor degene die nog geen gerechtigheid hebben gevonden. Mijn vastberadenheid om elk detail bloot te leggen en mijn toewijding aan de waarheid vormen de basis van mijn veelbelovende carrière als misdaadjournalist.