Zeist

Selecteer Pagina

Saestum VR2 ging strijdend ten onder tegen de profclub Excelsior.

Excelsior heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Het bekersprookje van Saestum VR2 eindigde thuis tegen Excelsior. Na een doelpuntrijke wedstrijd eindigde de stand op 4-7.

Voor de achtste finale van de KNVB Beker speelde Saestum VR2 thuis tegen de Eredivisieclub Excelsior Rotterdam. Saestum VR2 bereikte de achtste finale door Saestum VR1 uit te schakelen in de vierde ronde. Het voelde al bijna als een bekersprookje in Zeist. De wedstrijd begon om 14:00 uur in Zeist, en de dames van Saestum 2 hadden zich goed voorbereid op de wedstrijd. Saestum kwam al snel met 0-2 achter, maar de dames gaven niet op en vochten zich terug in de wedstrijd. Zo stond het tot de 82e minuut nog 4-5. Toen Excelsior de 4-6 scoorde, was de wedstrijd helaas gespeeld.

Wedstrijd

Saestum scoorde in de 22e minuut hun eerste doelpunt. Er werd luid gejuicht door het publiek dat met velen gekomen was. De sfeer op het sportpark was daardoor ook uitstekend. Vijf minuten later scoorde Excelsior de 1-3, maar de dames gaven niet op en scoorden meteen de 2-3. De trainer van Excelsior stond veel langs de lijn om zijn team te coachen. Hij wilde dat zijn team meer naar voren zou spelen. Toen scoorde Excelsior ook twee doelpunten snel achter elkaar, waardoor het in de 38e minuut 2-5 stond, maar net voor rust scoorde Saestum 2 toch nog de 3-5.

In de rust hadden de teams nog een goede bespreking in de kleedkamer. De wedstrijd werd hervat. Tien minuten in de tweede helft scoorde Saestum de aansluitingstreffer, wat een erg knappe prestatie was. Het publiek stond erg achter het team, en Saestum had op dat punt de wedstrijd goed onder controle. “Het voelde tot aan de tachtigste minuut alsof we toch nog die 5-5 zouden scoren,” vertelde trainer Edwin Copier van Saestum VR2 na de wedstrijd. Toch was hij na afloop zeker tevreden: “Steeds verder in de tweede helft merkte je wel dat de tank steeds leger werd bij ons. Als we nog gelijk hadden gemaakt, moesten we nog verlengen, en dit zou dan ook erg lastig zijn geweest,” zei trainer Copier.

Excelsior bracht in de tweede helft steeds meer verse krachten in, waardoor het team ook steeds beter ging spelen. Zo werd aanvalster Chelsea Homan ingebracht, en zij scoorde in de 82e minuut de 4-6. In de 94e minuut scoorde Excelsior door speelster Kimberly Smit nog de 4-7. Na afloop van de wedstrijd vertelde assistent-trainer Ed van Haften: “We hebben het onszelf erg moeilijk gemaakt door veel de bal terug te spelen, waar we ook veel tegendoelpunten uit kregen. Toch was dit een van onze betere wedstrijden.” De beste speelster op het veld was misschien wel Fleur Zwama, de 17-jarige rechtsbuiten van Saestum. Ze scoorde maar liefst drie keer in deze wedstrijd en was ook erg belangrijk in het druk zetten. De verdediging had het erg lastig met haar en kon moeilijk onder de druk uitspelen.

Voorbereiding

Zowel Excelsior als Saestum 2 hadden zich goed voorbereid op deze wedstrijd. Saestum VR2 had op donderdagavond hun laatste training voor de wedstrijd. “We gaan vanavond onze tactiek trainen en willen niet te veel afleiding,” zei trainer Edwin Copier. Saestum 2 kreeg ook veel aandacht van verschillende media. Excelsior had ook getraind richting deze wedstrijd. Bonny Lammers, speelster van Excelsior, zei: “Onze trainer had vooral meegegeven dat we de tegenstander niet moeten onderschatten en vooral samen ons moeten voorbereiden op de wedstrijd.” Voordat de wedstrijd begon, werd er ook vuurwerk afgestoken als steunbetuiging aan het team.

Achteraf

Na de wedstrijd was er een barbecue op de club, en konden de bezoekers en speelsters in de kantine luisteren naar de muziek van een live dj. Er hing een goede sfeer op de club, ondanks dat de dames verloren hadden. Trainer Edwin Copier had niet verwacht dat het zo spannend zou worden en was erg trots op zijn team. Hij wilde deze wedstrijd ook spelen met de dames van dames 2, ondanks dat ze ook de beschikking hadden over meiden uit VR1. Het was een wedstrijd met veel doelpunten. Zoals het spandoek al zei: “Excelsior bibbert, Saestum VR 2 schittert.”

Vika van Lenteren sprak met de trainers en een voetballer van Saestum VR2 tijdens de training voor de wedstrijd tegen profvoetbalteam Excelsior over hoe ze zich als amateurvoetbalteam voorbereiden.